Petroviča Domu poligons
Wednesday, April 27th, 2011

Date:2011-04-27 08:58
Subject:
Security:Public

Почему успешны евреи?

3 comments | post a comment



Date:2011-04-27 09:03
Subject:Profesors Taivāns: Latvieši kā mērkaķi ļoti cenšas kādam līdzināties
Security:Public

Latvijas Universitātes Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns šodien intervijā "Neatkarīgajai" atzīst, ka latviešiem ir līdzīgas īpašības kā primitīvajām Āfrikas ciltīm.

"Es domāju, ka mums ir tas pats defekts, kas daudzām Āfrikas ciltīm un šur tur trešajā pasaulē. Mēs kā tādi mērkaķi ļoti cenšamies kādam līdzināties. Cenšamies Rietumiem līdzināties patēriņā, bet ne radošā darbā. Nebūtu jau mums burbuļa, ja nebūtu patēriņa alkatības. Mēs vienmēr esam ļoti izcēluši un bez gala sūdzējušies par savu verdzību vāciešiem un Rietumu kristietībai. Ja mēs to uzskatām par verdzību un mūs uz to ir piespieduši, tad mēs nekādi rietumeiropieši neesam. Atbilde vienkārša – tad jau mēs piederam pie primitīvās cilšu sabiedrības – tāds neparasts anklāvs Eiropas viducī. Ar kristietību uz Latviju taču atnāca lasīt un rakstīt prasme, mūra celtniecība, naudas ekonomika, pilsētu civilizācija, izglītība, grāmatas – vārdu sakot, Livonijā dzīvojošās ciltis varēja tieši iepazīties ar Eiropas sava laika sasniegumiem un mēģināt visā tajā tieši piedalīties. Vieni to darīja, citi, laikam vairums – dzēra miestiņu un sūrojās," intervijā stāsta profesors Leons Taivāns.

Viņš arī atklāj, ka latvieši tā arī nespēj atbrīvoties no verdzības sindroma: "Verdzības sindroms ir tik iesīkstējis, ka visur – no preses līdz sarunām ar ārzemju diplomātiem – atskan vaimanas par okupāciju. Tas viss ir sen apriebies jo daudziem. Nesenās vizītes laikā Singapūras diplomāti brīnījās, ka nekur pasaulē neesot redzējuši no ārzemniekiem tik nobijušos tautu. Latvijai kā valstij un latviešiem kā nācijai arī Eiropā ir vissliktākā reputācija. Diemžēl. Liela daļa nelaimes ir neprasme atbrīvoties no vēstures klišejām. Tā ir intelektuāla kūtruma pazīme. Domāšana nav mūsu tikums."

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/375280-latviesi_ka_merkaki_loti_censas_kadam_lidzinaties

43 comments | post a comment



Date:2011-04-27 10:12
Subject:
Security:Public

Тем временем эксперты МВФ говорят о том, что Китай уже через 5 лет догонит США по экономическим показателям. Чего бы кто не говорил, а вероятность холодной войны – 2 растет.

post a comment



Date:2011-04-27 12:15
Subject:
Security:Public

Папа Карло застал Буратино под одеялом ночью с каталогом Икеа.

post a comment



Date:2011-04-27 13:58
Subject:Vispasaules infantilizācija ;)
Security:Public

Spānijā tiesa kādam 25 gadus vecam vīrietim uzdevusi izvākties no vecāku mājām, atrast darbu un beidzot sākt gādāt pašam par sevi, raksta "Daily Telegraph". Jaunietis savus vecākus izsūdzēja tiesā, jo tie bija samazinājuši viņa kabatas naudu.
Jaunais vīrietis tiesā pieprasīja, lai vecāki viņam mēnesī maksātu vismaz 400 eiro lielu kabatas naudu. Iesūdzēt vecākus tiesā viņš nolēma tad, kad tie samazināja viņa kabatas naudu un kā priekšnoteikumu naudas došanai izvirzīja to, lai viņš vismaz centos atrast darbu.

2 comments | post a comment


browse days
my journal