Petroviča Domu poligons
Monday, March 30th, 2009

Date:2009-03-30 08:13
Subject:Ūdensceļi visādi
Security:Public

Šorīt radio ziņās stāstīja, ka atkal sarosījušies Daugavas-Dņepras ūdensceļa, tā saucamā "Jaunā zīda ceļa" būvētāji gribētāji. Lai viņiem sokas, kaut arī uzreiz redzu viņu plānā būtisku trūkumu - lielie darbi, izņemot Krustpils, Jēkabpils un Daugavpils aizsprostus un slūžas, būs jāveic ārpus Latvijas un pat Eiropas Savienības robežām. Tas nozīmē, ka liela daļa naudas no būvniecības un arī no ieņēmumiem paliks citiem.
Man ir alternatīvs priekšlikums. Lielupes - Gaujas ūdensceļš. Viens gals varētu būt pie Jelgavas, vai vēl labāk - pie Bauskas, bet otrs - pie Cēsīm vai Valmieras. Jūs teiksiet - bet Latvijā nav kravu plūsmas, ko tur pārvadāt. Taisnība. Nav. Un nemaz nevajag! Ūdensceļa mērķis nav kravu pārvadājumi. Mērķis ir pasažieru pārvadājumi. Lai lielie kruīza kuģi, kuri šodien ienāk tikai Rīgā, izbrauktu skaistu loku pa Latviju. Ar piestātnēm Jelgavā (Jelgavas pils apmeklējums), Bauskā (Bauskas pilsdrupas. Varētu jau kanāla atzaru uztaisīt arī līdz Rundālei, bet būsim reālisti), tad ceļš pagrieztos Vidzemes virzienā. Šķērsojumu ar Daugavu varētu taisīt pie Ogres, kur arī būtu piestātne. Pie tam - šķērsojumu ar Daugavu vajadzēs taisīt divos līmeņos, lai intensīvā satiksme pa abiem ceļiem netraucētu viena otrai. Tālākais ceļš jau būtu uz Valmieru, kaut arī nezinu īsti, ko tur apskatīt. Cēsīs atkal ir pilsdrupas, Siguldā arī, Carnikavā tūristi varētu pamieloties ar nēģiem un doties jūrā.
Arī nosaukums ir jau gatavs - Latvieša sirdij daudz tuvākais "Pareizais Pakulu Ceļš".

:)

20 comments | post a comment



Date:2009-03-30 12:53
Subject:Par krīzi
Security:Public

Вспомните положение дел в капиталистических странах 2,5 года тому назад. ... tālāk ... )

8 comments | post a comment



Date:2009-03-30 13:20
Subject:
Security:Public

Interesanti, ar ko beigsies šī blogeru diskusija?

4 comments | post a comment



Date:2009-03-30 13:23
Subject:Šofera laime :)
Security:Public

laime )

2 comments | post a comment



Date:2009-03-30 18:27
Subject:Satiksmes blīvums atgriežas?
Security:Public

Mājās braucot, sanāca pagarā rindā pie Mūkusalas apļa iestāties, kas šogad tā pa īstam vēl nebija noticis. Jau pagājušajā nedēļā bija sajūta, ka satiksmes intensitāte pieaugusi, un šodienas rinda to vēl vairāk apliecināja. Interesanti, vai krīze būtu jau beigusies un cilvēki atkal atsāk braukt ar savām mašīnām?

7 comments | post a comment


browse days
my journal