Petroviča Domu poligons
Thursday, January 15th, 2009

Date:2009-01-15 09:52
Subject:
Security:Public

Kāpēc Lieljuksim uzvārds ir Lieljuksis, ja viņš ir...eee...kompaktklases ģenerālis? :)

5 comments | post a comment



Date:2009-01-15 10:09
Subject:Citāts
Security:Public

Citāts no nedēļas izdevuma "Nedēļa":

- Un tomēr - Eiropā pamanās lobēt savējos, nepārkāpjot likumus, bet pie mums, šķiet, ir otrādi - jūsu pieminētie komjaunieši vairāk mīl bagātas ārzemju kompānijas, jo tās var dot kādu labumu.
- Varu jums minēt kādu piemēru par arhitektiem. Mums bija vajadzīga skice konkrētai apbūves teritorijai. Vietējais arhitekts teica, ka par mazāku summu kā 100 tūkstoši latu viņš neko nedarīs. Mēs skices pasūtījām pieredzējušam norvēģu arhitektam, un tās mums izmaksāja 12 tūkstošus eiro. Ja pārrēķina latos, norvēģu arhitekts mums izmaksāja aptuveni desmit reižu lētāk. Lūk, konkrēts stāsts par vietējo lobiju!

4 comments | post a comment



Date:2009-01-15 11:18
Subject:
Security:Public

- Man ir viena laba ziņa un viena smieklīga ziņa. Ar kuru sākt?
- Ar labo.
- Deputāts Šmits ir zaudējis mandātu.
- Un smieklīgā?
- Saeimā atgriežas Kastēns.


Ā, nu jā, nopietnā ziņa arī ir:
http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=22934610

3 comments | post a comment



Date:2009-01-15 21:31
Subject:
Security:Public

No vienas diskusijas par Saeimas atlaišanas turpinājuma variantiem:

Pedējā laikā publiskajā telpā atkārtoti parādās doma: "kāda jēga atlaist Saeimu, nav kas nāk vietā, nekas nemainīsies", resp., tas pats, kas pirms referenduma. Aicinu domājošus cilvēkus nepakļauties šīm "provokācijām". Šajā siloģismā jau apriori tiek pieņemts, ka nekas nemainīsies, un uz to tālāk tiek balstīti secinājumi. Būtiskais šajā aktā ir nevis konkrētās Saeimas atlaišana, bet fakts, ka tas ir iespējams un ir noticis. Ja tauta būtu izcīnījusi sev tiesības atlaist Saeimu referendumā, vai arī drīzumā prezidents patiešām izsludinās referendumu par saeimas atlaišanu, būs precedents, pamainīsies politiskā vide, spēles noteikumi. Politiķiem būs jārēķinās, ka nepietiek tikai ar vienreizēju pirmsvēlēšanu populismu, bet ir (tomēr)(daudz maz) jārēķinās ar pastāvīgu vēlētāju atbalstu. Savukārt uzveduma organizatoriem, iespējams, nepietiks ar vienreizēju pirmsvēlēšanu PR kampaņas "nopirkšanu", būs jārēķinās ar iespējamām arkārtas vēlēšanām un ārkārtas izdevumiem, risku. Protams, var nopirkt divas un trīs ārkārtas vēlēšanas, bet tas maksā dārgāk. Varbūt to naudu izdevīgāk ieguldīt citos biznesa projektos? Resp., pamainot noteikumus, spēle var apnikt dažiem esošiem spēlētājiem, bet dažiem malā stāvētājiem palikt interesanta.

3 comments | post a comment


browse days
my journal