Petroviča Domu poligons
Saturday, December 20th, 2008

Date:2008-12-20 11:46
Subject:
Security:Public

Šamās koalīcijas sastādītās valdības pēc noklusējuma ir sūdīgas. Būtu jāmaina. Bet pilnīgi neredzu, ko likt vietā. Bet vai tas būtu attaisnojums nemainīt?
Varbūt tas būs galīgi ne-patriotiski, bet varbūt labākais risinājums ir kāda ārēja pārvalde valstij? Kāds teiks - tie jau mūs galīgi žņaugs ar savu ekonomiju. Bet tagad mums tāpat jostas būs jāsavelk pavisam cieši, tad kāda starpība, kā vadībā to darīt?
Joprojām neticu šīs koalīcijas valdībām. Nez kāpēc šķiet, ka, ja vien neviens viņus neapturēs, pēc aizdevuma saņemšanas Rīgā lepno auto skaits pamatīgi pieaugs. Neticu, ka tur dažam labam mazāk publiski redzamam personāžam nav jau gatava схема по распилу бабла.

16 comments | post a comment



Date:2008-12-20 12:51
Subject:
Security:Public

Nu ok, ja ne ārēja pārvalde, tad vismaz esošās radikāla reforma. Ar sekojošiem dažiem punktiem ieskicētiem:
1. Valsts funkciju pārskatīšana no to nepieciešamības viedokļa. Ar sekojošu nežēlīgu samazināšanu, īsināšanu, iestāžu likvidāciju, apvienošanu un skaitlisku samazināšanu visos iespējamos veidos. Ja stāsta, ka Anglijā lauksaimniecības ministrijā bi mazāk par 10 cilvēkiem, kāpēc mums vajag monstrozas ministrijas? Kāpēc, šķiet, Aizsardzības ministrijā strādā vairāk cilvēku, nekā ar ieročiem bruņotu ļaužu ir visā armijā? Un neskaitāmās aģentūras, kuras dara mārrutks vien zina ko?
Un pārskatīšanu lai veic ne mūsu bāleliņi. Pārskatīšanu lai veic kādi ļauži no mazāk birokratizētām valstīm. Lai ievieš savu minimālistisko modeli.
2. Kamēr notiek funkciju samazināšana, tikmēr no aizdevējiem te dzīvojas visādi komisāri. Un bāž degunus naudas izlietojumos un bez viņu ziņas nekādas naudas kustības nenotiek. Un komisāri staigā kompaktās grupiņās par trīs (lai ir troikas, mani tas neuztrauc), un komisāru grupiņu sastāvs tiek nepārtraukti rotēts, lai samazinātu korupcijas iespēju līdz minimumam.

19 comments | post a comment


browse days
my journal