Petroviča Domu poligons
Thursday, April 24th, 2008

Date:2008-04-24 08:52
Subject:Sviests
Security:Public

Japan is experiencing a severe butter shortage.
Where is the butter? — cry Japanese consumers who have been hunting everywhere for the dairy product. The drastic reduction in raw milk production, complicated by hikes in the price of grain as well as changes in the global patterns of dairy product consumption, have caused a serious butter shortage in Japan. Empty shelves in the dairy section of grocery stores across the country have not seen a shipment of butter for days, and stores are posting signs apologizing for the shortage.
An empty shelf at a grocery store with a sign explaining that the management does not know when the next shipment of butter will come.


Par tuvojošos pārtikas trūkumu visā pasaulē runā jau kādu brīdi, bet izskatās, ka Latvija dzīvo no pasaules neatkarīgu dzīvi, jo mūsu lopkopība grasās vēl sarukt. Zemo piena iepirkuma cenu dēļ.

1 comment | post a comment



Date:2008-04-24 09:58
Subject:Divas ziņas
Security:Public

Reizēm ir interesanti salikt blakus divas ziņas, kas publicētas ar nelielu laika atstarpi.

Šodien lasu, ka:
Daudzām pasažieru lidmašīnām, tuvojoties Ņujorkas lidostai, ir atlicis tik maz degvielas, ka tām nākas pieteikt ārkārtas nosēšanos, liecina ASV Transporta departamenta veikts pētījums.
un vēl šajā ziņā:
Pēc Ņūdžersijas, kur atrodas Ņuarkas lidosta, senatora Frenka Lotenberga prasības, ASV Transporta departaments izpētīja šos pilotu ziņojumus par bīstami mazu degvielas atlikumu, secinot, ka lielākā daļa šādu brīdinājumu saņemti no lidmašīnām, kas lidojušas no Eiropas, un pārsvarā gadījumu tās ir divdzinēju lidmašīnas "Boeing 757", kas pēc dizaina nebija plānotas transatlantiskiem lidojumiem.

Otra ziņa, kas publicēta nesen:
Jau ziņots, ka "airBaltic" operatīvajā līzingā iegādājusies divas lidmašīnas "Boeing 757-200", no kurām viena šodien sāks lidojumus, savukārt otru plānots saņemt jūnija sākumā, iepriekš informēja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.
Plānots, ka "Boeing 757-200" tiks izmantota vidējā attāluma maršrutos "airBaltic" tīklā, turklāt, pateicoties samazinātajām izmaksām uz vienu sēdvietu, "Boeing 757" ļaus nodrošināt zemākas biļešu cenas, iepriekš pastāstīja Fliks, norādot, ka lidmašīnas izmantos arī citos pieprasītākajos maršrutos uz Barselonu, Londonu, kā arī Almati, Taškentu un Telavivu.
"Boeing 757-200" ir 200 sēdvietas, un tā spēj nolidot 7222 kilometrus bez degvielas uzpildes, līdz ar to "airBaltic" varētu veikt lidojumus no Rīgas arī uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, Indijas galvaspilsētu Deli, kā arī ASV lielākajām ziemeļaustrumu pilsētām, tostarp Ņujorku.
===
Ko nu? :)

12 comments | post a comment



Date:2008-04-24 12:46
Subject:
Security:Public

Vajadzētu tā kā mājas darbam pieķerties, bet slinkums...

post a comment



Date:2008-04-24 12:50
Subject:Vīrieši labākie vienmēr un visur! :)
Security:Public

Par Vācijas labāko sekretāru atzīts Marks Olivers Šlihtmans, pārspējot šajā profesijā dominējošās daudzās kolēģes.

7 comments | post a comment



Date:2008-04-24 16:07
Subject:Rīsu visiem nepietiks. Stādiet kartupeļus!
Security:Public

Food crisis: rationing introduced in bid to protect rice supplies

1 comment | post a comment



Date:2008-04-24 19:50
Subject:
Security:Public

1 comment | post a comment


browse days
my journal