Petroviča Domu poligons
Sunday, July 8th, 2007

Date:2007-07-08 09:52
Subject:10 nepolitkorekti jautājumi
Security:Public

Ten Politically Incorrect Truths About Human Nature

2 comments | post a comment



Date:2007-07-08 12:22
Subject:Politiskās reformas ierosinājums :)
Security:Public

Cilvēks bez autovadītāja iemaņām uz ceļa ir bīstams gan sev, gan apkārtējiem. Bet politikā? Cilvēks ar haotisku vai klaji subjektīvu (uz frizūrām vērstu, piemēram) izvēli izkropļo apzinātu valsts politisku virzību.
Pēdējais referendums parādīja, ka lielākai daļai balstiesīgo pilsoņu politiskie procesi valstī ir dziļi pofig. Varbūt tad ir vērts šo situāciju legalizēt, un politiskās izvēles jautājumus atstāt tikai to pilsoņu galvās, rokās un citās ķermeņa daļās, kuri paši to vēlas? :)
Šeit redzu divus ceļus:
1. Kvoruma atcelšana. Cik atnāk, tik atnāk, un kā nolemj, tā arī ir, kaut varbūt atnākuši tikai 10.
2. Pilsoņu kopumā sadalīšana divās grupās - balstiesīgajos un bez balss tiesībām. Galu galā, nekas jauns. Dažs te kādreiz valsti ir salīdzinājis ar uzņēmumu, un tad jau varam turpināt šo līdzību akciju sabiedrības virzienā, kur var būt akcijas ar dažādām tiesībām, balstiesības ieskaitot.
Bet varam iet arī tādu ceļu, ka balstiesības pilsonis iegūst tikai pēc specializēta eksāmena nokārtošanas. Un regulāras eksāmena pārlikšanas. Nu, kaut vai reizi 10 gados :)

18 comments | post a comment



Date:2007-07-08 18:30
Subject:Putins un VVF
Security:Public

Президент РФ внес в Госдуму на ратификацию договор между Российской Федерацией и Латвией о российско-латвийской государственной границе, сообщает РИА "Новости" со ссылкой на сайт Госдумы.
Договор был подписан 27 марта в Москве. Парламент Латвии принял закон о ратификации договора 17 мая, а 29 мая соответствующий закон был утвержден президентом Латвии. Теперь документ должна ратифицировать Россия.
No:
http://www.newsru.com/russia/08jul2007/lvtreaty.html

Nu negribēja viņš ar VVF tikties. Negribēja.

2 comments | post a comment



Date:2007-07-08 21:28
Subject:
Security:Public

4 comments | post a comment


browse days
my journal