Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead - Post a comment


[info]penny_lane
Apr. 23rd, 2017 04:09 pm

nedaudz rakņājoties LV seriālu vēsturē un LV rādīto seriālu vēsturē uzdūros šim, vēl nevaru beigt mirt.

Latviešu seriāla "Dzīvlokis" (!!!!!!) analīze

Latvijas Universitātes
Filoloģijas fakultātes
Komunikācijas un žurnālistikas katedras
Neklātienes 2.kursa studentes
Tādas un Tādas

Elektroniskie mediji
TV intervijas raidījuma analīze

(..)

Aktieru darbs - uzskatu, ka pateicoties daudzajiem Latvijā populārajiem aktieriem šis seriālsi ir ieguvis zināmu popularitāti. Domāju, ka režisori ir veiksmīgi piemeklējuši aktierus nepieciešamajām lomām un aktieri patiesi iejutušies šajās lomās, kā arī veikmīgi tās ir notēlojuši. Kā labākos gribētos atzīmēt Daini Ozoliņu un Ausmu Ziemeli, kuri attēloja Maigas un Jančuka lomas. Pēc manām domām, šis pāris piedeva seriālam "rozīnīti" un to padarīja vēl komiskāku. Gribētos pieminēt arī Indru Rogu, kura veiksmīgi tāloja divas atšķirīgas lomas - māsas dvīnes Valēriju un Viktoriju. Šīs it kā arēji tik līdzīgās, bet reizē atšķirīgās sievietes.

(..)
Kopumā seriāls atstāj labestīgu iespaidu, atšķirībā no daudziem amerikāņu un citu valstu seriāliem, kur lielākoties tiek attainota vardarbība. Seriāls atšķiras ar savu vienkāršību, neparasto sižetu un interesanto humoru. Labu iespaidu atstāj arī aktieru valoda, kura ir izteikti latviska, atšķirībā no citiem ārzemju seriāliem, kur sarunas tiek tulkotas. Ir interesanti vērot vienkāršu cilvēku ikdienas raizes un priekus, uzskatu, ka latviešu skatītājs var pielīdzināt varoņus dzīvi savai ikdienai. Varoņi ir vienkārši un atgādina parastu latviešu cilvēku. Seriāls māca prast pasmieties arī par savām kļudām (!!!!).

Pēc manām domām šis seriāls "Dzūvoklis" ir bijis viens no veiksmīgākākajiem Latvijā veidotajiem seriāliem, kurš patiešam iekarojis skatītāju popularitāti.

komunikācijas un žurnālistikas katedra, ja? es zinu, ka tas neizskaidro Latvijas žurnālistiku, zinu, ka tas bija sen, bet... varbūt tas izskaidro Latvijas žurnālistiku.


http://buzzhairs.blogspot.com/2012/03/latviesu-seriala-dzivlokis-analize.html

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: