pelnufeja ([info]pelnufeja) wrote on August 12th, 2014 at 01:45 pm
Jautājums
Varbūt jūs varētu nman ieteikt ģimenes ārstu Rīgā, respektīvi, ārstu, pie kura ir reāli pierakstīties kā pie ģim. ārsta. Man tas ir diezgan steidzami, droši vien, būs viena no pirmajām obligāti izdarāmajām lietām, tāpēc gribas sākt vākt informāciju šajā virzienā.

Man nav ilūziju, ka es atradīšu ideālo ātrstu. lai gan, kopš es iepazinos ar savu fizioterapeiti, bišķin ir gan, bet sākumam derētu vienk. ārsts, kurš man neriebjas un nav bezatbildīgs. Man gribas ārstu, kuru pirmkārt, nešausminās manas permanentās veselības problēmas un kurš tāpēc pret manām sūdzībām neizturēsies no sērijas "vai tad kāds brīnums, ka tu jūties slikti?", bet būs ieinteresēts noskaidrot iespējamos cēloņus, ieteikt speciālistus utt, tas ir - man gribas sajūtu, ka es varu aiziet un pateikt, piemēram, "ziniet, jau kādu laiku ir tā, ka man uz ielas regulāri uznāk milzīgs vājums un sajūta, ka gribas apsēsties uz tuvākā soliņa un mazliet pagulēt" un uz to nereaģē "ā, nu ziemā jau visiem tā ir, pagaidīsim, paskatīsimies", bet es negribu arī paniku un moralizēšanu no sērijas "ja tu nedzersi šitās zāles, nomirsi". Man nav nepieciešama uķipuķošanās un auklēšanās, bet ir nepieciešams, lai mani cienītu un nebrēktu par visādiem sūdiem, ar kuriem man nav nekāda sakara. Tāpat ir svarīgi, lai pārāk neuzbāztos ar savu personisko nostāju un dzīves pieredzi.
Vēl man ir diezgan svarīgi, lai ārsts būtu gana informēts par visādām praktiski/tehbniskām lietām un mācētu uzrakstīt normālus nosūtījumus un pareizi aizpildītas receptes (man ir reāla pieredze, ka ārsts to nevar), ideālā variantā vispār es gribētu, ka varu pie sava ģim. ārsta vērsties ar visādiem jautājumiem saistībā ar medicīnas struktūru un to, kā man jākārto lietas, par ko īsti man ir un par ko nav jāmaksā utt. (es vienk. neesmu īsti droša, vai gimenes ārstam ir tas viss jāzina, bet man patiktu, ja būtu un viņš zinātu, citadi es mēdzu justies ļoti muļķīgi, jo man pašai nav iekšu rakties cauri visiem likumiem un noteikumiemn).
Vēl man gribas sajūtu, ka, ja kaut kas akūti ir noticis, es varu piezvanīt un izstāstīt, un tikt rīt arī, ja pieraksts ir pēc divām nedēļām (vienīgais plus manai tagadējai ģim. ārstei, cita lieta, ka no tās tikšanas rīt bieži nav lielas jēgas tāpat).

Vārdusakot, es meklēju atbildīgu un medicīniski izglītotu cilvēku, kas neiet uz darbu izgāzt negācijas un kokmpleksus uz pacientiem.

Laikam gribu mēnesi no debesīm, ne? Bet, ja jums kāds mēnesss nejauši ir padomā, būšu ļoti pateicīga, ja dalīsieties informācijā.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.