te

[info]peacemaker @ 11:12 pm: RADOŠO SAVIENĪBU PLĒNUMS!

Tipa, ceturtdienas avīzē bija kruts ieliktnis ar hvz kāda "Radošo savienību plēnuma" runu atreferējumu. Un es tagad par tiem (neveikli) paņirgāšos. Jo neko citu viņi nav pelnījuši. Come on, tur cilvēki citēja budistu teicienus!

Pirmais uzstājās a.god. dzejnieks Jānis Peters.

Īss runas satura atstāsts: Latvija ir visu laiku izcilākā valsts pasaules vēsturē, mūsu valoda ir skaistāka un labskanīgāka par jebko citu, un visi, kas uzskata savādāk ir nošaujami komunistu suņi. Jā, un mēs padomju laikā bijām DA REBEL KINGI un panācām neatkarību, tak 4to, klanieties manā priekšā!

Citāti:

  • "Toreiz par 1988.gada 1. un 2. jūnija latviešu inteliģences sanāksmi dzirdēja tālu pasaulē." (jā, tāpat kā par varonīgo strēlnieku leģendārajām cīņām, kuras mēnešiem ilgi apsprieda visās pasaules frontēs ( (c) Uldis Ģērmanis) )
  • "Arī mūsdienās, turpinoties plašas sirds politikai, Latvija var zaudēt identitāti, iztapīgi pieteicoties visur, kur mūs neviens neaicina." ("pieteicoties", lol. un, btw, tam teikumam nav nekādas jēgas)
  • "Nav tālu laiks, kad integrētie krievi un ukraiņi, poļi un baltkrievi mūsu skolās pasniegs tādu latviešu valodu, kādu mēs tiem būsim iemācījuši 20.gs. beigās un 21. gs. sākumā." (DDD!)

=======================

Knuts Skujenieks

Īss runas satura atstāsts: MUMS NAV MILZĪGAS, BEZJĒDZĪGAS VĀRDNĪCAS 20 SĒJUMOS, PIE KURAS MASTURBĒT! (jap, viņa arī parādās iestrēdzis Caps Lock)

Citāti:

  • Joprojām trūkst tādu grāmatu kā Stendera vārdnīca, nav pieejams Manceļa postils, vēl daudz kā cita. Es domāju, ka jaunākā paaudze bieži vien par šīm grāmatām īpaši daudz neko nav dzirdējusi." (Manceļa postils? WTF? Un, neliels padoms: "jaunākā paaudze" idiotiskās patriotiskās audzināšanas dēļ nav dzirdējusi arī par Dostojevski, Markesu vai Bredberiju)
  • "Tāpēc es ļoti ceru uz jauno Latvijas Nacionālo bibliotēku. Un es uzskatu, ka šī ideja katram inteliģentam cilvēkam ir jāatbalsta." (Es neesmu inteliģents cilvēks, jo man šķiet, ka ir milzum daudz svarīgāku lietu, kur izgrūst simtiem miljonu latu kā LNB )

=======================

Māris Zanders

Īss runas satura atstāsts: Latvijas inteliģence ne sūda nedara! Un, ARGH, politiķi un ierēdņi! Un popkultūra!

Citāti:

  • "(..) viss nostāsies savās vietās, ja vien mēs paši to gribēsim. Ja paši cienījamie inteliģences pārstāvji neveicinās popkultūras izpaltīšanos. Atvainojiet, ja jūs paši piedalieties sapņu fabrikās, humora šovos, tad ko jūs gribat?" (Starp citu, pagājušonedēļ es veltīju vairākas stundas idejai par nepieciešamību izveidot tādu kā rakstnieku sapņu fabriku, kurā rakstīšana notiktu dzīvajā ēterā n stuff. Tas droši vien piesaistītu vairāk cilvēkus literatūrai kā piedrāzts plēnums.)

=======================

Aivars Tabuns

Īss runas satura atstāsts: Mēs darām visu iespējamo, bet tā mūsdienu jaunatne neko nesajēdz no augstās mākslas, tās vietā izvēloties MTV.

Citāti:

  • "Latviešu jaunieši intensīvāk kā cittautieši patērē dažādus Latvijas kultūras produktus - latvieši biežāk lasa Latvijas autoru literāros darbus, interesējas par Latvijas mūziķu un mākslinieku darbiem un skatās Latvijā uzņemtās filmas." (No shit, Sherlock. Varu vien piebilst, ka faktiski visa Latvijas literatūra, mūzika un kinematogrāfija sūkā ņeizmerenno, salīdzinājumā ar pasaulē paveikto.)
  • "Māksla arvien vairāk profesionalizējas, bet kultūras patēriņš banalizējas, jo daudziem jauniešiem mākslas valoda ir svešvaloda, kuru neviens viņiem nepalīdz apgūt." (Ja mākslu vajag mācīties saprast, tā nav pelnījusi neko vairāk par izmešanu mēslainē. Punkts.)

========================

Tatjana Volkova (Banku augstskolas profesore - WTF?)

Īss runas satura atstāsts: Es, tipa, tikko izlasīju vienu krutu grāmatu - tipa, par radošo ekonomiku. Un, tipa, tagad es gribu palielīties ar savu pārāko, tipa, inteliģenci.

Citāti:

  • "Diemžēl Latvijā radošā industrija nav definēta kā tautsaimniecības prioritāte, nav arī pietiekami pētīts radošo industriju potenciāls, attīstības tendences, kultūras un mākslas tirgus." (jap, Peteram vajadzētu kļūt par visas Latvijas ekonomikas prioritāti)

========================

Romāns Baumanis (kaut kāds mistisks konsultants)

Īss runas satura atstāsts: Man patīk skaitļi. Un es esmu gejs, lol.

Citāti:

  • "Radošās industrijas ir 4x produktīvākas par zemkopību, zvejniecību, mežkopību." (Pakalpojumu industrija ("terciārais ekonomikas sektors", ja gribam lietot krutus nosaukums) kopumā ir vismaz reizes astoņas produktīvāka par primāro. Kaut arī, iirc, skaitlis bija tuvāk 20.)

========================

Gundega Rancāne (gleznotāja un skolotāja)

Īss runas satura atstāsts: Piedodiet, man ir slinkums domāt, tāpēc es izmantošu atgremotus "inteliģentu" domugraudus un budistu teicienus. Jo budisms ir ALTERNATĪVS un GARĪGI BAGĀTINOŠS, tāpēc nolādētie buržuji mūs nesaprot.

Citāti:

  • "Varbūt šis nav ideālu laiks? Varbūt tas ir lieks sentiments, kuram 21.gadsimtā nav ne vietas, ne jēgas?" (awwww... tā ir tik interesanta, simpātiska un gudra doma... 7.klases skolniekam. Vismaz es atceros, ka kaut ko tādu rakstīju, lai pielabinātos skolotājai. Nākamajā gadā jau pārgāju uz sci-fi, pseido-Stīvena-Kinga burlakgabaliem un seksuāla rakstura divdomībām (kuras ne tuvu nebija tik smalkas, kā man tobrīd šķita).)
  • "Budisti saka: "Lai atbrīvotos no ciešanām ir jāatbrīvojas no vēlmēm..." (jāpameditē par šo domu......................................... w00t, daudzpunktes liecina par manu pārāko inteliģenci.)

===========================

Tālāk seko visādu kreiso asociāciju pārstāvju runas, kurās viņi cenšas pierādīt, ka bez "profesionālo fotogrāfu asociācijas" vai "dramaturgu ģildes" sabruks visa pasaule iekārta. Plus, viņi demonstrē vienkārši apburošu dezorientāciju ekonomiskos jautājumos - bet turpina par to spriedelēt - kā jau pienākas inteliģences pārstāvjiem. Jo mākslinieki ir spējīgi orientēties visās zinātnēs - taču citu zinātņu pārstāvji neko nespēj saprast no mākslas.

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba