te

[info]peacemaker @ 11:13 pm: Retrospective

Es ar savu matu garumu protestēju pret cilvēkiem, kas protestē ar savu matu garumu. Ok, tam nav nekāda sakara ar to, ko grasījos rakstīt: vienkārši atcerējos 14 (?) gadu vecumā izsmadzeņotu domugraudu un nolēmu, ka tagad, kad beidzot esmu atbrīvojies no Dilaniskās "frizūras" (t.i., izspūruši, pusgari, sprogaini mati), to varu atdzīvināt. 

Principā varu pieņemt, ka aizritējis pirmais mēnesis darbā. Imo, piemērots brīdis, lai sāktu rasties kaut kāda nojausma par lietu kartību. Vēl jo vairāk tāpēc, ka vienlīdz daudz laika esmu pavadījis abās potenciālajās (?) nodaļās. No kurām viena sux. Un tā nav pašreizējā.

Kaut arī tādas domas droši vien izraisa apstāklis, ka esmu asociāls gīks. Un kā tādam man krietni vairāk priecē iespēja nedēļas laikā ofisa mājīgumā uzdrukāt kādus trīs lielākus rakstus (un arī apmeklējot kādas 2-3 vietas), tā vietā, lai ik dienas dzītos vismaz uz vienu Rīgas/Latvijas nostūri un pēc tam drukātu kaut kādu bloody ziņu par tēmu, kas man vienaldzīga. Jo tā ir otra mana problēma, kas krietni samazina žurnālistisko potenciālu. Esmu puspofigists: pie tam pofigistiskā puse attiecas uz lietām, kam teorētiski vajadzētu mani pamatīgi interesēt. Izraēlas - Libānas/Palestīnas/Whatever konflikts? Da es pat īsti nezinu, kas tur kam pašlaik uzbrūk un neizjūtu īpašu vēlmi pēc šādām zināšanām. Policistu nošaušana Valmierā? Kad par to stāstīja Panorāmā, es aizgāju uz blakusistabu, lai nočekotu kārtējo Something Awful MSPaint topiku. Cita lieta ir "cilvēkziņas". Taču, pastāvot brīnišķīgajiem dzimumu stereotipiem, visticamāk, strādājot ziņās atkal un atkal tikšu deleģēts "vīriešu lietām". Kaut arī varbūt tagad mazāk, jo vairs nebūšu vienīgais "tehniskā dzimuma" pārstāvis tajā pulkā. Kaut arī ziņās uz neko kewlu īpaši laikam nevaru cerēt. So, jāgaida septembris, kad visticamāk tiks principiāli mainīta mana darba kārtība.

Patiesība gan ir vienkārša: man sasodīti patīk rakstīt. Bet ziņās jānodarbojas ar citātu konstruktoru - dažādu cilvēku teiktā salipināšanu kopā. Un to es ar lielāko prieku atstātu citu ziņā, kuriem tas gan padodas, gan patīk labāk (iemeslu skat. manis teikto tieši zem cut'a). Pie tam izskatās, ka pielikumos cilvēki ir apmierinātāki ar manis paveikto kā ziņās. Neskaitot atsevišķus klupienus pieredzes trūkuma dēļ (vairākkārtēja aizmiršana pajautāt, ar ko, pie velna, es īsti runāju, zvanot kārtējam generic uzņēmuma generic runasvīram), arī es pats esmu apmierinātāks. Tiesa, "apmierinātāks" ! = "apmierināts", jo mēneša laikā izdevies uzrakstīt tikai divus gabalus, zem kuriem bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem varu likt apakšā savu vārdu - invalīdu/muzeju stuffs un WCG - par kuru gan krietni krutāks stāstāmais taps Bunkuram. Taču mani pamatīgi izbrīna kas cits: darbu uzdevēju (simulētā?) sajūsma par uzrakstīto - ieskaitot sūdīgos gabalus. Bet ne vienmēr. Nē, šodien nodotais stuffs par mp3 pleijeriem nepwnoja. Gluži otrādi: tas sūkāja, jo pamatā bija kopā salīmētas rindkopas, kas piepildītas ar random infu. Nekāda ritma, nekāda raksta plānojuma. Un arī tīri tekstuāli tas bija viduvējs: tikai viens teikums (un divas atsauces), kas man pašam patika. Pie tam man bija ļoti minimāla nojausma par to, ko īsti es rakstu - tā arī neizlasīju nevienu no iepriekšējiem rubrikas tekstiem. Tomēr vairākas reizes varēju uzklausīt attiecīgās atbildīgās personas jūsmošanu, cik kruC tas ir (un tam sekojošu lūgumu turpināt rakstīt tai pašai rubrikai - kas varētu būt jūsmošanas iemesls). WTF? Imo, ir divas versijas.

1. Visi iepriekšējie stuffa pirkšanas rubrikas apraksti sūkāja, tāpēc mans gauži viduvējais gabals bija kā svaiga gaisa malks.

2. Nav neviena cita, kurš varētu par to rakstīt, so, tiek darīts viss iespējamais, lai es turpinātu iesākto.

Go figure. Bet patiesībā tas jau labi sen man krīt uz nerviem. Šķiet, kopš "lielā lēciena" pirms pusotra gada, tikai divas reizes ir nācies dzirdēt kritiku par manis rakstīto ārpus "bah, tu esi pseidointelektuālis, lol, un tur nav kewla sižeta ar degošiem nindzjām un dejojošiem pirātiem, so u suck" tipa stuffa. Kaut arī es pats ar neapbruņotu aci varu redzēt vismaz desmit lietas, kuras sūkā. Un, imo, no malas varētu saredzēt vēl vairāk - and dat's why es nevaru vien sagaidīt normālu "u suck, cuz XYZ" stuff'u.

Jā, un man ir zināmas aizdomas, ka esmu jau iemantojis arī stalker'i. /tālāko drošības pēc izeditēju, lai nebūtu iespējams noteikt jamā (-ās) personību/

Tāpēc tagad labāk pievērsīšos lietai, kurā sūkāju gan objektīvi, gan subjektīvi un beidzot ierakstīšu ikvakara labo dziesmu izvarošanas pasākumu.

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba