te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:57 am: Los Mochis

Futbols tomēr ir varena spēle. Jā, basketbolam, hokejam, volejbolam, handbolam un whatnot ir savi knifi, kas padara interesantu to vērošanu. Tomēr tas viss ir nieks, salīdzinājumā ar futbolu divu labu komandu izpildījumā. Un kas par to, ka spēle beidzas 0:0, ja visas 90 minūtes ir bijis iespējams vērot taktiskās cīņas, individuālās meistarības paraugdemonstrējumus un bumbas atņemšanas mēģinājumus?

Protams, tas viss ir saistīts ar Pasaules čempionātu - pēdējo trīs stundu pavadīšana Football Manager 2006 sabiedrībā, neskaitāmu WC '06 veltītu saitu čekošana, 1986. gada čempionāta grāmatiņas pāršķirstīšana - un tā joprojām. Nepilna nedēļa. Tikpat grūti sagaidīt kā Civilization IV vai savu pirmo braucienu uz Rīgu. Tiesa, izskatās, ka šogad vismaz pusi čempionāta laika iznāks pavadīt tepat, starp Man-Tess un Aldari, kas neļaus spēļu puslaika pārtraukumos un pēc spēlēm iziet ārā, kur pie malkas šķūņa jau būs brālēns ar cigareti zobos, gatavs apspriest Vācijas taktiku spēlē pret Kostariku un tās futbolistu fizisko sagatavotību. Un es atkal teikšu: "Es jau protams, kā parasti, būšu par Itāliju," un viņš pamās galvu un pateiks savu tradicionālo: "Man tomēr nepatīk catenaccio - izbojā visu skatīšanās prieku." Es iebildīšu, ka mūsdienās tradicionālo catenaccio vairs neviena komanda neizmanto - un tā bez sava gala. Tradīcija. Rituāls. Tā vietā man otrā istabā stāvošajā datorā būs atvērts Skype ar pāris atvērtiem čata logiem, lai pēc katras izteiksmīgas epizodes varētu pieskriet klāt un uzdrukāt kaut ko bezjēdzīgu, bet tomēr gaidītu. "Heh, redzēji, kā viņš pārsita pāris no trīs metru attāluma? :)" "Tikpat labi viņi būtu varējuši paņemt mani izlasē..."

Šogad arī pirmo reizi izlēmu piereģistrēties "īstā" totalizatorā. Līdz šim kopš 1998. gada Pasaules čempionāta allaž esmu pats sev rīkojis minitotalizatoru, bet tagad vai nu esmu kļuvis pārāk slinks, vai arī ir apnicis "niekoties". Tiesa, čempionātam atvēlētā summa ir smieklīga - bet neba iespējamie laimesti vai zaudējumi man šeit ir galvenais. Process. Iespēja no visas sirds just līdzi Ekvadorai, jo uz viņu uzvaru spēlē pret Poliju esmu uzlicis latu. Ir iespējams sev ieskaidrot, ka, mol, uz šo spēli Ekvadora ir aizstājusi tev Itāliju - tomēr pielekšanai kājās pēc Kavjedesa vārtu guvuma būs falšuma piegarša - tāpat sitienam pa galdu, ja tomēr poļi izvirzīsies vadībā.

Otra Pasaules un Eiropas čempionātu sastāvdaļa nu jau tradicionāli ir futbola spēlēšana pašam. Ja laukos ar to pašu brālēnu mēdzām pusstundu pēc katras spēles diezgan bezmērķīgi padzenāt bumbu, cenšoties atdarināt Ronaldinjo Elastico vai Kvatemoka Blanko "vardīti" (hint: nesekmīgi), tad tagad acīmredzot tas visticamāk izpaudīsies pavisam nejaušanas sagadīšanās pēc 9. jūnijā iznākošā Sensible Soccer mocīšanā. Tādos brīžos neder PES vai FIFA sērijas, nē, pēc Brazīlijas izlases vērošanas vajag ātru, arkādisku spēli, kurā piespēles tiek dalītas pingponga cienīgā ātrumā.

Un vēlāk, kad jau būs tumšs, atkal tiks palaists Football Manager, lai turpinātu savu karjeru Latīņamerikas klubos. Jā, šodien (t.i., vakar ap 23) pēc vairāku mēnešu pārtraukuma izlēmu uzsākt īstu FM karjeru, kā parasti, klubu izvēloties pēc tā nosaukuma un formastērpa krāsām (dzeltenmelni Los Mochis - vai gan var gribēt vēl ko labāku?). Beidzot ir izdevies normāls darbs pirmssezonas transfēru tirgū - pāris jaunie spēlētāji, pāris par negaidīti labu cenu pārdoti pamatsastāva veterāni, kuru vietā iegūti jaunāki, bet nedaudz vājāki spēlētāji un loan'ā paņemts M L - sava skopuma dēļ zaudēju cīņā par labu M L brīvo aģentu. Ah well, toties turpinu ievērot LLM (Lower League Management) ētikas kodeksu. Beidzot, pēc ilgāka pārtraukuma, esmu uzsēdies uz FM adatas. Un, GM, gādā, lai nākamgad Football Manager tiktu pieminēts kādā gameZ.lv GOTY nominācijā. Pofig, kā gada sporta spēle (kur tai ir īstā vieta) vai kā gada stratēģija (kur to hvz kāpēc vēlas iebāzt pārējie "eksperti"). Ja spēle simulē da jebkādu būtisku sporta veida aspektu, tas ir sporta simulators. T.i., bulciņu cepšanas simulators nepiederētu pie sporta spēlēm, bet tiesnešu darbības simulators (btw, kad beidzot iznāks IGF pieteiktais tiesnešu simulators?) gan.

Jā, un, ja kāds to vēl nesaprata, šogad uzvarēs Itālija - tāpat kā visos iepriekšējos čempionātos. Bet par rezultatīvāko spēlētāju kļūs Fernando Torress. Jap. Esmu gaišreģis.

Un šī ziņa - http://www.esports.lv/forums/index.php?tid=12699&fidd=0&action= - mani patiešām apbēdināja. Izskatās, ka Juventus spīd Fiorentinas ceļš. Kam tagad man vajadzēs just līdzi Čempionu Līgā un A sērijā?

Current Music: Iron & Wine
Powered by Sviesta Ciba