te

[info]peacemaker @ 10:54 pm: lol
Pirmkārt, aizvakar tika atslēgts nets par nemaksāšanu. Tas gan izpaudās tādējādi, ka nebija pieejami 90% no saitiem, bet pārējie 10% darbojās bez problēmām. Protams, rēķins [u]bija[/u] nomaksāts, bet, izrādās, provaiderim nepatīk, ka tas tika darīts pastā. Go figure. Anyway, problēma bija tāda, ka viņi vienalga to nomaksu nevarēja atrast, tālāb nācās apsolīt, ka rīt tiks aizfaksēts maksājumu orderis - aber viņi pieslēdza netu (jau šodien).

Otrkārt, sesija iet grīstē, kā izskatās. Vispirms makroekonomikas kesāmenā mistiskā veidā man acīmredzot ir izdevies dabūt 3 vai 4, kas atzīmi no semināros un starpeksāmenos nopelnītā 8.5 novelk uz 6. To ieraugot uz brītiņu jutos šokēts - makroekonomika ir viens no tiem priekšmetiem, kas man patīk, un to esmu mācījies vairāk par visiem citiem kopā ņemtiem (pirms eksāmena divās brīvdienu nedēļas mācījos tikai to - un visai pamatīgi). Pie tam eksāmens pamatā sastāvēja no matemātikas, un ceru, ka kopš tiem laikiem, kad mācījos RV1Ģ un katru gadu tiku matemātikas olimpiāžu trijniekā, neesmu aizmirsis TIK daudz. Iespējams kļūdainas bija manas formulas (jap, eksāmenā vajadzēja izmantot pašsagatavotus formulu krājumus - nekas tamlīdzīgs netika dots), bet... go figure. Finanšu teorijā vienkārši es nosuxoju - bet tur viss bija pelnīti: semestra laikā biju apmeklējis divas lekcijas (sorry, bet automātiska ātrnorakstīšana no pasniedzēja demonstrētām PowerPoint prezentācijām (kas pie tam ir pieejamas netā) mani īpaši nesaista), tāpēc arī eksāmenā (kas arī bija īpatnējs: eksāmens deva 70% no vērtējuma un tas bija... 14 jautājumu tests ar laika limitu 10 minūtes 30 sekundes. Cool) nācās izmantot divās dienās pirms eksāmena sagrābstītās zināšanas. Anyway, sanāca krietni labāk kā makroekonomikā... A šodien bija grāmatvedība. Arī tests, tātad - go figure.

Treškārt, "¼ Satori" acimredzot manus gabalus neatzina par gana labiem esam - nekādu atbildi neesmu saņēmis (tiesa tāpat bija ar Terru) un publicēts nav. Kas laikam ir labi, ņemot vērā jaunāko tur atrodamo... ēēē... daiļdarbu: http://www.satori.lv/?src=raksts&ho=J&item=798. Silti iesaku izlasīt, lai saprastu, kas tagad tiek uzskatīts par modernu literatūru. Bļe. A vot no Dadža bija atbilde, kas arī savā ziņā šokēja. Sākumā "humora nodaļas redaktora" (sheesh) atzina, ka tajos darbos ir bijusi "simpātiska valoda :)" (atzīmēšu, ka tur, imho, bija modafaking sliktākā valoda no pēdējos divos gados uzrakstītā stuff'a - un tas izsaka daudz), aizrādīja, ka "Dadzim" ir piedrāzt humoreskas (jamiem modē ir feļetoni) un lūdza mani "ierasties redakcijā ar CV un īsu tekstu feļetona formā." E? lol? Viņi grib, lai sāku strādāt "Dadzī"? "Tātad esi laipni aicināts, bet ar vienu noteikumu- ja esi gatavs darboties kā publicists, feļetonists." Laikam jā. LOL. Tam sekoja LMAO. Bet, tā kā es nestrādāju un gribēju sākt meklēt, kur piestrādāt, ņirgāties par notikumiem Latvijā man patīk, tad...

Značit, mēģinu uzrakstīt feļetonu. Tiesa, precīzi nezinu, kas ir feļetons (angļvalodīgajā literatūrā nav tāda žanra, kā nopratu, tāpēc wikipediā definīciju uzlūkot nevarēju), bet, ja tas ir kaut kas līdzīgs "Dadža" stuff'am, tas nozīmē, ka man vajag rakstīt tizlu tekstu par sabiedrisko tualešu trūkumu Rīgas centrā. Tiesa, pēdējā gada laikā ārpus ziņām neatceros uzdūries nekam tādam, kas man īpaši nepatiktu vai liktu domāt par veidiem kā par to izņirgāties, tāpēc pamēģināju kaut ko uzdrukāt par "Gada balvu sportā", kur par Latvijas populārāko sporta veidu tika atzīts orientēšanās sports (un tas nav izdomāts joks). Imho, sanāca krietni labāk par to stuff'u, ko nosūtīju "Dadzim", bet... Nevarēju izvairīties bez uzbraucieniem konservatīvajiem un/vai nacionālistiem un/vai homofobiem (kas nozīmē, ka neesmu diez ko labāks par tiem, kurus izsmeju, ja nespēju izvairīties no tik lētiem "jokiem"), bet, Dadzī, spriežot pēc tekstiem, strādā nacionālistiski noskaņoti konservatīvi homofobi. Pie tam neesmu pārliecināts, vai tas klasificējās kā feļetons. Ah, well, iespējams būs jāpamēģina izdomāt vēl kaut ko. Piektdien plānoju doties uz redakciju (kas ir fakinā Ziepniekkalnā).

Ceturtkārt, vēlreiz mēģināju palasīt Jāņa kā-viņu-tur-sauca "Neļaudis", un sapratu, ka tas tomēr ir pamatīgs sūds. Brīžiem ir uzplaiksnījumi, bet, tā kā autors cenšas būt stilīgs un neizmantot tādas arhaiskas un nevienu neinteresējošas lietas kā sižetu, grāmatas lasīšana ir iesakāma varbūt vienīgi mazohistiem un wannabe stilīgajiem.

Piektkārt, turpinu klausīties "jauno" mūziku. "The American Analog Set" jaunais albums (kas, tiesa, ir vienīgais no viņiem, ko esmu dzirdējis) pwns. Jo sevišķi noslēguma dziesma "Fuck This... I'm Leaving", kas, par spīti nosaukumam, ir brīnišķīgs dream rock. Tāpat kā viss albums.


Edits: ielūkojos tā Satori darba komentāros. "skaidrs, ka 'izkropļotā' valoda ir kaitinoša. tomēr šajā tekstā valoda ir tīri funkcionāla. valoda "kalpo". un dara to labi." Citāts no paša teksta: "man šodien brīvs – vakar arī bija – skaitos slims – ārsc deva zīmi – nau grūti tādu dabūt jo veselības stāvoklis javien nēesi sporcmens nevienam nau ķipa iģeaļņix". Droši vien tas viss no manas puses izklausās pēc skaudīgas muldēšanas, bet to es neuzskatu par literatūru. Tiesa, iepriekš tai portālā ir bijis viens otrs labs jauno autoru darbs un daudzi ļoti interesanti materiāli par filozofiju un literatūrzinātni, bet šis man rada pamatīgu skepsi par visu pasākumu.

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba