politika

« previous entry | next entry »
Mar. 15th, 2007 | 08:33 pm
music: Two Little Sisters

"Arī sociologs Tālis Tisenkopfs portālam "Delfi" atzina, ka sabiedrības uzticība valdībai krietni mazinājusies.
"Ziepes tur ir lielas, es pat nezinu, kā var tikt vaļā," sacīja Tisenkopfs, norādot, ka būtu nepieciešami pamatīgi izskaidrojumi.
"Valdībai vispirms vajadzētu izskaidrot, kā tas Lembergs tik ilgi varēja sēdēt pie viena koalīcijas galda, un otru lietu – kā varēja tā trijās dienās pieņemt likumus, atdurties pret sienu un pēc tam pieņemt tikpat strauju atpakaļgaitu," sacīja Tisenkopfs."

Beidzot šajā valstī kaut kas notiek. Kaut arī visa epopeja ar Lembergu ne tuvu nav tāda, kāda ir tās redzamā daļa, kas tiek pasniegta sabiedrībai, ledus ir sakustējies. Pašā apakšā jau, protams, ir 'īsto' oligarhu cīņa, taču vismaz Latvijas mērogā arī šāda izrēķināšanās ir cienījams notikums. 3 pret 1, ka nākamais būs puķu Andris ...
Kalvītis ar savu speķaino ģīmi mani 'pārsteidz' aizvien no jauna. Viņa tēls manās acīs ir tāds klamzīgs cūkkopis ar sūdu dakšu rokās, gumijniekiem kājās - tāds bravūrīgais saimniekdēls, otrais pēc skaita. Viņa nespēja formulēt sakarīgus argumentus, atbildēt uz jautājumiem pēc būtības, uzņemties kolektīvo atbildību un ar godu iznest to krustu kā valdības vadītājam - tas fascinē! Kalvi, vai tev dirsa pie tā beņķa ir pieaugusi, ka tagad ņirgājies tautai acīs?!

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

(no subject)

from: [info]rt
date: Mar. 15th, 2007 - 10:18 pm
Link

man gan šķiet, ka Kalvītis, lai arī izskatās pēc suķa, runā pārsteidzoši raiti un argumentē gandrīz nevainojami - atšķirībā no iepriekšējā Emša, kurš acīmredzami bija (un ir) stulbs kā zābaks.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Mar. 15th, 2007 - 11:11 pm
Link

šī brīža aktuālākie 'argumenti' no Kalvīša puses par inflācijas lietām, valsts attīstību, drošības politiku un kolektīvo atbildību vienkārši neiztur kritiku :( Viņa publiskajā tēlā pietrūkst inteliģences un izsmalcinātības, jo nedomāju, ka premjers ir tā figūra, kura var atļauties ar masu medijiem runāt 'kūts joku' līmenī! Populisms un standarta teksti, nekas vairāk! Un ārkārtīgi izkopta svarīguma apziņa, kā arī iecirtīga pieķeršanās beņķim. Var jau būt, ka premjera amats ir bijis viņa mūža sapnis, bet viņš noteikti nav mans premjera ideāls!
salīdzinot ar Emsi, Kalvītis spēj ieklausīties jautājumā un konsekventi atbildēt ar standartfrāzēm. Emša problēma bija (un vēl joprojām ir!) tā, ka viņš runā gari un plaši, kamēr politiskā un mediju skatuve pieprasa īsas un konstruktīvas atbildes. Emsis rubī fišku, tikai arī viņš puisis ir sasmērējies un šobrīd zina vairāk nekā vajadzētu, turklāt viņam ļoti patīk runāt par cēloņiem un gudrām lietām, kuras parastai tautai nav sagremojamas.

Reply | Parent


moon

(no subject)

from: [info]moon
date: Mar. 15th, 2007 - 11:57 pm
Link

smuki burkšķēts :)
bet nu fakts ir tāds, ka lai kāds personāžs tur tajā krēslā nenokļūtu vienalga kādam nebūs labi. bet nu patiesībā jau arī nav labi..

Reply


(no subject)

from: [info]murse
date: Mar. 17th, 2007 - 11:14 pm
Link

prieks dzirdēt!

Reply