Oskari

« previous entry | next entry »
Feb. 26th, 2007 | 12:32 pm

Nu, tad šamie šogad ir sadalīti. Pārsteigumi? Nē. Varbūt tikai izbrīns, saliekot kopā ar Golden Globe uzvarētāju listi. The Departed neesmu redzējusi, tāpēc grūti spriest, vai tā bija bija labāka par Bābeli. Nefanoju es par Bābeli, taču, kaut arī sižetiskā līnija mani personīgi nesajūsmināja, manuprāt, šī filma nebija slikta. Nekas neatliek kā novilkt Departed un tomēr noskatīties. Attiecībā uz Best actress kategoriju - no suprises. Iečekojot red-carpet bildes, izskatījās, ka Strīpai bija pilnīgi piedrāzt šo pasākumu. Viņas izskats pauda apziņu "es zinu, ka jūs mani šovakar atkal piečakarēsiet!" Lai gan man vēl joprojām ir viedoklis par Mirrenas&Strīpas aktierspēles salīdzināšanu, kur es tomēr salīdzinoši objektīvi priekšroku dodu radītam (Miranda), nevis kopētam (Elizabeth II) tēlam, secinājums ir tikai viens "it's a matter of chance". Visi Skorsēzes fani var beidzot priecāties. Un man prieks par Hadsoni no Dreamgirls. Kaut arī Oskari nav zirgu skriešanās sacensības, arī par svētkiem tos būtu grūti nosaukt. Ir tik daudz balvu pasniegšanas ceremoniju, tik daudz nomināciju, 5reiz mazāk uzvarētāju un daudz vairāk 'zaudētāju', tas patiešām ir nežēlīgi.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {7}

moon

(no subject)

from: [info]moon
date: Feb. 26th, 2007 - 03:07 pm
Link

nu baac, nu es veel skatos ceremoniju, a bet tu njem un sabojaa visu paarsteigumu ;)

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Feb. 26th, 2007 - 03:57 pm
Link

es jau tā arī domāju :* piedod ...
a, Tev vēl ir kādi pārsteigumi?! Es drīzāk sliecos piekrist tiem, kas apgalvo, ka šogad vispār nebija izcilu filmu!

Reply | Parent | Thread


moon

(no subject)

from: [info]moon
date: Feb. 26th, 2007 - 11:47 pm
Link

nu baigie paarsteigumi nebija, vieniigi par labaako aktieri - neesmu gan redzeejis The Last King of Scotland, bet nu man jau liekas, ka Leo un Will Smith buutu pelniijushi oskaru.
buus laikam arii jaaniskataas The Queen, kaut arii neticas, ka taa vareetu buut graujoshi laba kaa taa ir noveerteeta.
btw - tev patika Devil Wears Prada, nu tieshi kaa filma un ne Merilas deelj?

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Feb. 27th, 2007 - 12:24 am
Link

No veču (best actor) kategorijas es vispār nevienu neesmu redzējusi, tāpēc grūti komentēt. Pret DiCaprio esmu ļoti aizspriedumaina - man kopš Titānika laikiem 'nāk vēmiens' no Caprio&Vinsletas. Zinu, ka nav korekti vecās lomas vilkt līdzi, bet ar dažiem aktieriem man tā ir ...
Attiecībā uz Queen - es jau šeit rakstīju, ka šī filma bez Mirrenas būtu parasts stāsts. Šī aktrise un viņas tēlojums patiešām ir Oskara vērts. Man bija nepatīkama pēcgarša par pašu sižetu, bet principā es šo filmu iesaku noskatīties. Tā nav salkana drāma par karaļnamu, šajā filmā ir ļoti daudz emociju, kuras netiek izkliegtas (vai skaļi izdziedātas), tās ir apslēptas aktieros - viņu žestos, grimasēs un acīs. Un tā ir filmas lielākā vērtība. Tāpat arī stāsts par Anglijas monarhiju, par pastāvošo krīzi tajā, par pretrunām starp karaļnamu un parasto tautu, par Diānu ... šajā filmā ir daudz stāstu un sižetisko pavedienu.
attiecībā uz TDWP - man šī filma patika jau pirmajā reizē pēc noskatīšanās kino. Tās bija manas durvis uz Merilu Strīpu un viņas talantu, ko šobrīd veido vairāk nekā 20 filmu kolekcija u.c. lietas. Strīpa patiešām ir šīs filmas nagla un lielākā vērtība, tieši viņas aktierspēle un viņas ieguldījums tajā, lai sākotnējais prototips (Anna Vintour, Vogue redaktore) tiktu pārveidots. Izlasot grāmatu, top skaidrs, cik milzīgu darbu ir ieguldījuši scenārija autori un aktieri, lai šajā tēlā ieliktu cilvēcību, vientulību un humāno katastrofu, ko Strīpa izdzīvo kameras priekšā. Taču ... man ir jāatsaucas uz pašas Merilas izteikumiem par šo tēlu - Miranda uz ekrāna nebūtu tāda, kāda viņa ir, ja visi pārējie aktieri nespētu nospēlēt to cieņu, respektu un bailes, ko viņi jūt mirklī, kad Miranda ienāk telpā. Tāpēc tas nav tikai Strīpas darbs, tas ir visa aktieru kolektīva un, protams, operatoru, režisora un producentu darbs, lai radītu vidi un apstākļus, kādus šī filma atspoguļo. Kā sieviešu kārtas pārstāve es atzīstu, jā, šī filma man patika (ne tikai Strīpas dēļ, tā atziņa izkristalizējās tikai vēlāk). Viens ir šis te fashion moments: drēbes, aksesuāri, modes skates, viss tas glamours :) Man patika, ka šī filma bija stilīga - neuzbāzīgi, lakoniski un precīzi. Otrs moments ir saturs: pirmo reizi skatoties filmu, man patika tas choice moments - if you want to get ahead, these choices are necessary! Un tā arī ir. Mani pārsteidza tas, ka Andrea beigās tomēr piekāsa visu, pagriezās un aizgāja. Aktrise filmā kā baltā zvirbuļa tēls nebija pietiekoši spēcīga un līdzvērtīga partnere ne Strīpai, ne visiem pārējiem no tā žurnāla un modes pasaules. Tādēļ viņas drosmīgā un korektā izvēle beigās neattaisnojās. Turklāt - es jau nu noteikti būtu palikusi :D Man patika šī filma kopumā, jo tās mesidžs mani pilnībā sasniedza un ir man personiski pazīstams un tuvs. Un tikai pēc tam nāca aizraušanās ar Merilu Strīpu, kur katra viņas filma ir kā kaut kas jauns un brīnumains.

Reply | Parent | Thread


moon

(no subject)

from: [info]moon
date: Feb. 27th, 2007 - 01:40 am
Link

Par Queen - neesmu redzējis, tapēc būs grūti komentēt. Bet nu laikam jau būs jānoskatās kaut kad drīzumā.

Par Di Caprio - nu principā man bija līdzīgas sajūtas(kaut neesmu redzējis titāniku;) , bet nu pēc pēdējām divām filmām manas domas ir stipri stipri mainījušās. Gan Departed, gan Blood Diamond viņš spēlē ļoti labi un nav ne vēsts no tā saldā puisīša, kāds viņš bija iepriekš. Abas filmas ir ļoti labas un noteikti iesaku :)

Par TDWP prasīju, jo nesen uzgāju vienu seriālu par līdzīgu tēmu - Ugly Betty(http://www.imdb.com/title/tt0805669/). America Ferrera saņēma zelta globusu par šo lomu un principā ir par ko. Sižets arī par modes industriju un žurnālu, kur neglītais pīlēns izcīna savu vietiņu zem saules, so vari mēģināt šo paskatīties, domāju, ka Tev varētu patikt. Piekrītu arī par MS - viņa ir fantastiska aktrise un to pierādīja arī oskara ceremonijā, kad meitenes pajokoja par viņu un kapučīno:) Tās grimases un izturēšanās vienkārši gāž nost no krēsla.
Un vēl par filmām - jau no zelta globusa gadu, kad beidzot sāks rādīt Letters from Iwo Jima. Man ir baigā sajūta, ka tas arī būs kaut kas dikti labs.
Btw - vai esi redzējusi The Pursuit of Happyness un Stranger than Fiction?

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Feb. 27th, 2007 - 05:01 pm
Link

mums Letters rom Iwo Jima jau rāda kopš 5dienas, ja nemaldos. Man ir kompī novilkts caur DC, bet neesmu vēl noskatījusies. Vairāk gan gribētos Notes on a Scandal sagaidīt, kuru arī rāda iekš FC, bet slinkums iet skatīties un nav kompānijas.
Tevis minētās filmas neesmu redzējusi, bet nojaušu iemeslu, kādēļ Tu man iesaki - Will Smith un Will Ferrell :)
Un par Ugly Betty bija dzirdēts. Man liekas, LV vēl nav rādīta, un DC arī neatradu.
Par Strīpu - no comments. Iekš IMDB message board ir dažādi komentāri par Oskaru ceremoniju - sākot no kleitas, beidzot ar to kapučino epizodi. Viņa ir vienkārši traka un atļaujas būt herself, nevis sekot līdzi kaut kādam modes vai sabiedrības diktātam. salīdzinājumā man patika viens komentārs par Kidmenu - viņa sejā ir injicējusi tik daudz botulīna, ka ik smaids viņai izraisa sāpes. Ja nemaldos, arī krūšu implanti viņai ir parādījušies! Tajā pat laikā, lai arī cik ļoti mēs sajūsminātos par to, kā katrs no šiem aktieriem izskatās, talants un ekrānā redzamais stāv pāri visam. Skatoties Merilas filmas, daudz kas pārsteidz. Visvairāk jau tas, cik ļoti viņa spēj ieiet tēlā, mainīties no filmas uz filmu un precīzi attēlot tēlu iekšējo pasauli. Tieši tāpēc ir grūti nosaukt vienu tēlu, ar kuru viņa man asociējas, un kurš kā ēna vilktos līdzi. Piemēram, man sāk likties, ka Džeks Nikolsons (lai arī cik šarmants un pievilcīgs savos gados) sāk jau sevi atražot - viņš visās filmās ir tik vienāds un vairs nepārsteidz.

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]murse
date: Mar. 6th, 2007 - 10:30 pm
Link

Rota katrā ziņā bija kolosāla :)

Reply | Parent