pata

(no subject)

Feb. 27th, 2007 | 12:24 am
From:: pata

No veču (best actor) kategorijas es vispār nevienu neesmu redzējusi, tāpēc grūti komentēt. Pret DiCaprio esmu ļoti aizspriedumaina - man kopš Titānika laikiem 'nāk vēmiens' no Caprio&Vinsletas. Zinu, ka nav korekti vecās lomas vilkt līdzi, bet ar dažiem aktieriem man tā ir ...
Attiecībā uz Queen - es jau šeit rakstīju, ka šī filma bez Mirrenas būtu parasts stāsts. Šī aktrise un viņas tēlojums patiešām ir Oskara vērts. Man bija nepatīkama pēcgarša par pašu sižetu, bet principā es šo filmu iesaku noskatīties. Tā nav salkana drāma par karaļnamu, šajā filmā ir ļoti daudz emociju, kuras netiek izkliegtas (vai skaļi izdziedātas), tās ir apslēptas aktieros - viņu žestos, grimasēs un acīs. Un tā ir filmas lielākā vērtība. Tāpat arī stāsts par Anglijas monarhiju, par pastāvošo krīzi tajā, par pretrunām starp karaļnamu un parasto tautu, par Diānu ... šajā filmā ir daudz stāstu un sižetisko pavedienu.
attiecībā uz TDWP - man šī filma patika jau pirmajā reizē pēc noskatīšanās kino. Tās bija manas durvis uz Merilu Strīpu un viņas talantu, ko šobrīd veido vairāk nekā 20 filmu kolekcija u.c. lietas. Strīpa patiešām ir šīs filmas nagla un lielākā vērtība, tieši viņas aktierspēle un viņas ieguldījums tajā, lai sākotnējais prototips (Anna Vintour, Vogue redaktore) tiktu pārveidots. Izlasot grāmatu, top skaidrs, cik milzīgu darbu ir ieguldījuši scenārija autori un aktieri, lai šajā tēlā ieliktu cilvēcību, vientulību un humāno katastrofu, ko Strīpa izdzīvo kameras priekšā. Taču ... man ir jāatsaucas uz pašas Merilas izteikumiem par šo tēlu - Miranda uz ekrāna nebūtu tāda, kāda viņa ir, ja visi pārējie aktieri nespētu nospēlēt to cieņu, respektu un bailes, ko viņi jūt mirklī, kad Miranda ienāk telpā. Tāpēc tas nav tikai Strīpas darbs, tas ir visa aktieru kolektīva un, protams, operatoru, režisora un producentu darbs, lai radītu vidi un apstākļus, kādus šī filma atspoguļo. Kā sieviešu kārtas pārstāve es atzīstu, jā, šī filma man patika (ne tikai Strīpas dēļ, tā atziņa izkristalizējās tikai vēlāk). Viens ir šis te fashion moments: drēbes, aksesuāri, modes skates, viss tas glamours :) Man patika, ka šī filma bija stilīga - neuzbāzīgi, lakoniski un precīzi. Otrs moments ir saturs: pirmo reizi skatoties filmu, man patika tas choice moments - if you want to get ahead, these choices are necessary! Un tā arī ir. Mani pārsteidza tas, ka Andrea beigās tomēr piekāsa visu, pagriezās un aizgāja. Aktrise filmā kā baltā zvirbuļa tēls nebija pietiekoši spēcīga un līdzvērtīga partnere ne Strīpai, ne visiem pārējiem no tā žurnāla un modes pasaules. Tādēļ viņas drosmīgā un korektā izvēle beigās neattaisnojās. Turklāt - es jau nu noteikti būtu palikusi :D Man patika šī filma kopumā, jo tās mesidžs mani pilnībā sasniedza un ir man personiski pazīstams un tuvs. Un tikai pēc tam nāca aizraušanās ar Merilu Strīpu, kur katra viņas filma ir kā kaut kas jauns un brīnumains.

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.