kino-weekends

« previous entry | next entry »
Sep. 7th, 2008 | 08:35 pm


No saņemtajām paciņām noskatījos: 

Dark Harbor - kārtējais stāsts par laulātu pāri, kuriem nav sekss, bet vīrs (Alan Rickman) beigās izrādās gejs un beigu kadros dziļi skūpsta uz ceļa atrasto puisīti, kurš noindējis viņa sievu ar ... sēni!

Brute - kaut kas stipri vairāk par imdb 5,8 reitingu; stāsts par cietumnieku, kurš tiek nosūtīts uz (laikam) Polijas bērnu patversmi pāraudzināšanā, taču izrādās, patversmes direktors tirgojas ne tikai ar bērniem paredzētajiem medikamentiem, bet arī pašiem bērniem; vienīgais ārsts ir hronisks alkoholiķis, kurš dzer medicīnisko spirtu un spēlē vijoli, savukārt māsiņa pati ir pieaugusi patversmes kādreizējā iemītniece, kura seksu uztver kā vienu no faktoriem, kas veicina direktora labvēlību lēmuma pieņemšanā. Filma interesanta ne tikai vides un sociālo apstākļu dēļ, kādos notiek darbība; jau pirmajā skatīšanās reizē samērā viegli nolasās nozīmīgāko varoņu rīcības motīvi un vajadzības. Ar dažādām smagām diagnozēm dāsni apveltītie bērni nav spekulācija; katrs tos izmanto, lai apmierinātu vajadzību pēc naudas, mīlestības, varas - kā preces, rotaļlietas - daži mirst, daži tiek pārdoti, pārējie paliek šajā, par paradīzi sauktajā, dzīvo leļļu zārkā. Beigas ir ticamas - ārsts ņem galu, nokrītot no jumta, sliktais direktors tiek nošauts, māsiņa ar pārējiem bērniem paliek, bet noziedznieks aiziet tur, no kurienes nācis, līdzi ņemot blondu puisīti, sapostu smokingā. Nekā bēdīga, tikai 'dzīvē tā ir iekārtots, ka katram sava vieta'.

The Mayor of Casterbridge - T. Hārdija romāna ekranizācija labākajās BBC tradīcijās ar lieliskiem aktieriem, no kuriem trijotne pārstāv 'Romu' (Ciaran Hinds, James Purefoy un Polly Walker). Stāsts par melu tīmekļiem, kuri ar katru reizi sažņaudzas aizvien ciešāk ap rīkli, kamēr cilvēks ir spiests beigt savu dzīvi pilnīgā vientulībā.

Death Race - novilku ar domu, ka šitai jābūt komēdijai. Nope! Get ready for a killer ride! Acij tīkams bojeviks ar muskuļainiem cietumniekiem, kuri dragā ar mašīnām uz dzīvību un nāvi, ātrums un šaušanās, asiņaini skati, brūces un lodes - robeža starp datorspēlēm un reālitāti izzudīs 2012. gadā :) Tālu no cerētās komēdijas nebija - Joan Allen kā cietuma priekšniece, asiņainu spēlīšu un naudas smakas cienītāja Hennessey - bargās kundzes tipāžs - smīdina jau pirmajos kadros, lai arī cik ļoti es cienu šo aktrisi!

Tas laikam viss ...

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}