03 Septembris 2009 @ 23:30
i fell asleep amid billions of stars  
Bieži, kad es lasu vai skatos video un filmas par Visumu [īpaši, ja runa ir par Big Bang], manī ir tāda maiga sajūta, un tagad es zinu, kāpēc -- tā ir māju sajūta, ko es izjūtu, iedomājoties, ka no pilnīga nekā vai no citiem universiem, īstenībā no jebkā sveša un neaptverama mani sargā Visums, sargā no bezgalības un nebūtības un varbūt pat citiem fizikas likumiem [čau, Azimov]; tāpat kā mājās es varu sagaidīt siltumu un jumtu virs galvas, Universs sniedz ķermenisko struktūru un laiku. Visumam ir pēdējā, kaut arī nekad nesasniedzamā robeža, aiz tā nav nekā, pēc kā es varētu ilgoties.
Pilnīgi nesaistīti ar pirmo rindkopu, vakar redzēju stacijas tunelī divus jauniešus, kas piepelnījās, dziedot dziesmas "in the jungle utt utt" kaveru; tas bija latviskots tādējādi, ka piedziedājuma "ii-iiaa-viambambavee" vietā viņi dziedāja "aj-aj-aj-aj".
 
 
Mūzika: A Perfect Circle -- Blue
 
 
( Post a new comment )
[info]nenija on 4. Septembris 2009 - 16:18
man domājot/skatoties/lasot kaut ko par visumu vienmēr ir šausmīgi dīvaina sajūta. īpaši iedomājoties par to neaptveramo lielumu un plašumu
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
parafraaze[info]parafraaze on 4. Septembris 2009 - 17:08
man tā visuma bezgalība bišķi nonivelējas, kad es iedomājos, ka aiz tās ir kaut kāda cita, nebeidzamāka bezgalība, bezgalīgs nekas vai bezgalīgi multiversi, kas ir nedaudz netaisni pret visumu [kurš taču joprojām paliek, kā tu teici, neaptverams], bet es domāju, ka viņš man piedos :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)