Lacy F

[info]panacea @ 17:55: Tavs klucis - Latvijai!
Latvijā pašlaik norisinās Latvijas Mikrobioma projekts - tiek vākti kaku paraugi no cilvēkiem, lai varētu izanalizēt, kas tad latviešam pa iekšām darās. Viņiem trūkstot vairāki simti dalībnieku.

Manā skatījumā, tā ir tāda zinātniski-vēsturiska iespēja piedalīties un kļūt par vienu no klucīšiem (pun intended) lielajā bildē par 'vidējo aritmētisko' latvieša sūdā dzīvojošo baktēriju pasauli.

Tur ir arī lieli labumi katram dalībniekam individuāli, jo zarnu mikrobioms (t.i. zarnās dzīvojošo baktēriju daudzveidība) ir super duper hot topic zinātnē un ar to tiek saistītas slimības tik plašā spektrā kā no depresijas līdz sirds-asinsvadu slimībām, un katram dalībniekam tiek sniegti analīžu rezultāti par to, kāds tad viņam ir tas zarnu bakču sastāvs. Plus, ja DNS un iedzimtību izmainīt nevar, tad zarnu baktēriju sastāvu izmainīt var, tā ka, ja ir zināms sastāvs, tad tur var sākt arī kaut ko darīt lietas labā un uzlabot vispārējo veselību. Papildus pētījuma ietvaros tiek ņemts arī asins paraugs, kas arī tiek ģenētiski pētīts un, ja pētniecības laika gaitā tiek uzrakta kāda zaraza, par to tiek paziņots (no šī punkta gan var atteikties).

Dalība pētījumā ir 30 EUR, bet nu visādi 23andMe un to kaku līdzinieki visi ir vismaz 3x dārgāki un ar tiem ievāktie dati tiek ziedoti nevis Latvijas plaukšanas vārdā, bet atdoti kaut kādām ASV korporācijām, kas hvz ko ar tiem datiem dara.

No sirds un no zarnas, uzliec patriotisku mīksto!

Links šeit: https://latvijasmikrobioms.lv/

P.S. Man ar pētījuma rīkošanu sakara nav, fēču sinomīmi šajā tekstā ir mans radošums.

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba