Domu stūris

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Friday, June 15th, 2007
1:48p - Baltas vai ne-baltas lapas.
Lasot tēmas par meliem un mīlestību, tika iztirzāta arī tēma par otra cilvēka pagātni. Savu attiecību pieredzē esmu nonākusi pie zināmiem secinājumiem un savas attieksmes. Man laikam ir pilnīgi vienalga cik, kāds un ar kādu regularitāti ir bijušas manam cilvēkam attiecības pirms manis. Dotajā brīdī mani vairāk uztrauc tas, kādas ir mūsu attiecības. Patiešām nekad neesmu uzdevusi attiecīgus jautājumus par šo tēmu, viss, kas ir uzzināts, ir uzzināts no paša cilvēka, ja vien viņš ir izrādījis vēlšanos man to pavēstīt. Un varu pilnīgi mierīgu sirdi noskatīties uz bijušo atiecību turpinājumu citā kvalitātē. Vienīgais, kas varētu būt traucējoši ir bāzšanās manās attiecībās un gaisa apzināta jaukšana.
Savukārt, ja man tiek uzdots jautājums no sērijas - cik tad nu bijuši, tad man vienmēr ir gribējies atjautāt - vai pozu aprakstu arī iesniegt? Un vispār, kas par glupu jautājumu "cik"? Da kada starpība, galenais, lai skaits nepalielinās, esot kopā.
Nu nesatiekas divi cilvēki kā baltas lapas, katram ir bijusi sava attiecību vēsture. Un pilnīgi muļķībi, manuprāt, ir būt greizsirdīgam vai pārmetošam pret to. To darot cilvēks apzināti savās attiecībās ievelk pagātni un rada sev nevajadzīgas problēmas.

(5 comments |comment on this)

2:28p - Meliem un patiesība

Var jau moralizēt un kratot pirkstu kaunināt - tas nav labi, tā neklājas darīt. Tāpat lieki ir klasificēt melus lielajos un ne tik lielajos. Meli ir un paliek meli, tie ir sāpīgi jebkurā gadījumā cilvēkam, kam esi tuvs. Te nu jāpiekrīt ir [info]krii , ja cilvēkam ir kāda nozīme tavā dzīvē, tu centīsies nedarīt neko tādu, kas liktu tev melot.

Bet, ir vēl arī pārlieku lielā patiesības mīlestība. Tu apzināti dari ko tādu, ka sāpētu otram cilvēkam, bet tad sirdsapziņas (vai kadas citas apziņas) mocīts izstāsti tīru patiesību. Neņemos noradīt kas ir labāk, bet arī šajā gadījumā auzās braukšana ir acīm redzama. Tas man vairāk atgādina nevis patiesības mīlestību, bet sava egoisma izpausmi. Ja jau reiz, es mokos ar apziņu, ka esmu rīkojies aplam, pamokies arī tu, toties man vismaz akmens no sirds...

(7 comments |comment on this)


<< previous day [calendar] next day >>

> top of page
Sviesta Ciba