ofuda - Mīlestība no pirmā acu uzmetiena [entries|archive|friends|userinfo]
ofuda

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mīlestība no pirmā acu uzmetiena [19. Jan 2005|11:57]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Viscaur pasaulē pastāv apsēstība, kaislība, neprātīga iemīlēšanās, romantiska mīlestība. Mīlestība no pirmā acu uzmetiena pārsvarā tiek piedēvēta sievietēm, jo viņas uzskata par iracionālākām un emocionālākām. Tomēr no pirmā acu uzmetiena biežāk iemīlas vīrieši. Tieši vīrieši daudz vieglprātīgāk nekā sievietes ļaujas skaidri saskatāmu, spilgtu pazīmju: spulgu acu, daiļa auguma, garu gaišu matu - tātad uzkrītoša skaistuma - valdzinājumam.
"Vīrieši no pirmā acu uzmetiena iemīlas daudz biežāk nekā sievietes," atzīst evolūcijas psihologs Deivids Buss, kas ar pētnieku grupu izpētījis 36 sabiedrības: "gadās, ka vīrietis aiziet uz viesībām, ierauga sievieti un iemīlas, nepārmijis ar viņu ne vārda – tikai ārējo jaukumu iespaidā." Sievietes ir daudz rezervētākas. Vācijā 42% vīriešu ir pārliecināti, ka spēj iemīlēties no pirmā acu uzmetiena, no sievietēm tādās pašās domās ir tikai viena trešdaļa.
Gandrīz divas trešdaļas aptaujāto vāciešu uzbudina doma par iemīlēšanos pilnīgi svešā cilvēkā. 40% ķīniešu tādu iespēju pilnībā noraida. 24% tā pat biedē.
Lielākajā daļā valstu iemīlēšanos pa galvu, pa kaklu galvenokārt pieļauj vīrieši, vienīgi Portugālē tas šķiet iespējams divām trešdaļām un Norvēģijā – pusei aptaujāto sieviešu.
Pārsteidzošā kārtā 37% vīriešu un 32% sieviešu bija pārliecinātas, ka "mīlestība no pirmā acu uzmetiena var aizvest pie likteņa nolemta cilvēka." Kā ir ar šādas mīlestības ilgumu? Vācijā trešdaļa šādi iemīlējušies vīriešu un 25% sieviešu ir devušies pie altāra un, pēc pašu izteikumiem, joprojām ir "laimīgi precējušies".
Vienīgi Francijā (48%) un Anglijā (49%) ir vēl vairāk aptaujāto, kas apprecējuši savu "mīlestību no pirmā acu uzmetiena". Turpretī ASV, šķiet, mīlestību no pirmā acu uzmetiena sastop pārsvarā uz ekrāna: tur gredzenus mijuši tikai 3% šādu mīlētāju, Kanādā – 2%."
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:19. Janvāris 2005 - 12:53
(Link)
Iemīlēšanās no pirmā acu uzmetiena? Man nesokas: ja reiz arī tā gadās, labāk ij nedomāt kaut ko uzsākt - nekas labs tur nav gaidāms. Skaistules parasti ir izlutinātas, kaprīzas un izvēlīgas (un viņām uz to ir visas tiesības!), bet es negribu būt kārtējais "ceļa stabiņš, pie kura uz 5 min. apstāties"... ;))