ofuda - [entries|archive|friends|userinfo]
ofuda

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[17. Apr 2005|20:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kamēr vieni mīļi skauj savu otro pusīti, citi izvēlas virtuālus glāstus internetā vai pa telefonu - ilūzijas seksu...
Virtuālais sekss ir sarunas internetā par seksu, kurā katrs rakstītājs ieņem noteiktu lomu virtuālās mīlas saspēlē.
Tiem, kas vēl nav vēlējušies gūt seksuālu pieredzi realitātē, internets ir iespēja savā ziņā to uzkrāt, fiziski neesot kopā, taču iepazīstot partnera vēlmes. Virtuālā seksā cilvēki ir atbrīvoti no atbildības - nav jāveido nopietnas, emocionālas attiecības. Tā ir gan priekšrocība, gan trūkums. Piemēram, nevar izjust emocijas, kuras var saņemt tikai tuvās attiecībās. Priekšrocība - šādi eksperimentējot nevar inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām, nevar palikt stāvoklī.
Nereti virtuālajam seksam priekšroku dod pusaudži, kuri nav apmierināti ar savu ārieni, sevi uzskatot par pārlieku resniem vai tieviem. Iespējams cita fotogrāfija uzdot par savējo un atteikumu vieglāk pārdzīvot nekā klātienē.
Virtuālā seksa paveids jeb surogātsekss (aizstājējs) ir arī sekss pa telefonu. Izvēloties virtuālo seksu, jārēķinās, ka sarunas var būt arī ļoti nepatīkamas, jo anonīms cilvēks, kurš atrodas kaut kur drošā attālumā, var kļūt rupjš. Otru cilvēku šīs rupjības var emocionāli traumēt. protams, neklātienē cilvēki jūtas brīvāk un, iespējams, aizraksta pretī rupjības, taču tieši tas atklāj interneta priekšrocību un reizē trūkumu - te tu vari būt tu. Tāpat kā jebkurā dzīves situācijā, arī vienkāršās sarunās internetā jāatceras, ka nav jādara tas, ko negribas: ja nevēlaties kopīgu erotisku fantazēšanu, tas nav jādara!. Cilvēks nav lieta, ar kuru kāds var rīkoties, kā vēlas, - arī internetā šo likumu vērts ievērot.
Internetā jārēķinās, ka vada otrā pusē var būt nevis viens uz fantazēšanu noskaņots sarunu biedrs, bet bariņš uzjautrināties gribētāju. Seksuālās sarunās internetā var mēģināt iepazīt viens otru, bet, satiekoties reālajā dzīvē, var izrādīties, ka īstenība ir citāda.
Virtuālais sekss var būt alternatīva mīlas rotaļām tad, ja pāri šķir attālums, proti, viens no partneriem dzīvo vai mācās citā pilsētā vai valstī. Savukārt tas, vai aizraušanās ar sekstelefona sarunām ir partnera krāpšana, jāizšķir pašam pārim, jo jēdzienu "uzticība" katrs saprot citādāk.
Kurā brīdī virtuālais sekss var kļūt par novirzi no normas? Ja cilvēks kļūst vienaldzīgs pret otru, ar kuru veidojušās attiecības, ir pamats utraukties. Taču bieži vien seksu pa telefonu izvēlas tie, kas jūtas atstumti, un cilvēki, kuriem tā ir vienīgā iespēja paust savu seksualitāti. To uzskatīt par novirzi no normas nevar, jo tas ir veids, kā viņi risina savu problēmu. Tā var novērst seksuālo vajadzību, taču ne vientulību vai kompleksus.
Linkir doma