oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par aktuālo (nav par PMS) 23. Jul 2015|11:00

oblica
Uzmetu aci Kopdzīves likuma projektam. Interesanti ir tas, ka nav paredzēts kopdzīves līgumu izbeigt, vienpusēji no tā atkāpjoties pie kādiem nebūt nosacījumiem. Kopdzīves līgums izbeidzas trīs gadījumos - ar viena kopdzīves biedra nāvi, ar abu laulību un ar abu vienošanos. Sanāk tāda kā pretruniņa: noslēdzot laulību, nozvēramies būt kopā "līdz nāve mūs šķirs", tomēr laulību ir iespējams šķirt arī pēc viena laulātā prasības. Kopdzīves līgumu slēdzot nekas nav jāzvēr, taču, kad noslēdz, tad tiešām - "līdz nāve šķirs", ja šķirties grib tikai viena puse. :)) Patīk!
Var jau būt, ka kaut ko līdz galam nesapratu vai neizlasīju.

Otra lieta - obligātā mantisko attiecību noregulēšana, noslēdzot kopdzīves līgumu. Tas man galīgi nešķiet ok.

Aj, vēl tur pāris man pilnīgi nesaprotamas lietas. Esmu par dumju, lai saprastu, kas domāts ar šo: "Beidzoties kopdzīves līgumam, beidzas arī ar kopdzīves līgumu saistītie darījumi, kurus reģistrētais dzīvesbiedrs nebūtu veicis, ja kopdzīves līgums nebūtu bijis noslēgts." - paskaidrojiet, lūdzu!

PS Es atbalstu Kopdzīves likuma pieņemšanu, tikai man gribētos, lai jau sākotnējais projekts ir pieslīpēts līdz gandrīz pilnībai, lai vēlāk mazāk kreņķu, kašķu un tēriņu.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.