Kičens |
27. Mar 2009|09:36 |
Šodien ieviesosies bračka ar visu famīliju - tātad, iemesls pagatavot kko daudz, ātri un garšīgi. Man traki garšo Gan Bei rīsi ar olu, ta nu mēģināšu tos. Vajag: 2 lielas olas (viegli sakultas), 2 tjk sezama eļļas, 1 tjk sāls, 2 ēdk olīveļļa, 2 paciņas vārīti, atdzesēti rīsi, ½ tjk melnie pipari, sasmalcināti lociņi, dilles. Sajauc olas, sezama eļļu un pusi no sāls. Uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu un kad tā ir ļoti karsta (viegli dūmo), pievieno izvārītos (AUKSTOS - tas ir svarīgi, lai tie neliptu kopā) rīsus. Maisīt 3 min vai kamēr tie paliek pietiekoši karsti. Pēc tam sabīda rīsus vienā pusē un uzlej viegli sakulto olu ar sezama eļļu un sāli otrā pusē. Pagaida, kamēr ola sāk recēt un izmaisa (līdzīgi kā olu kulteni). Sajauc rīsus ar olu. Pievieno atlikušo sāli un piparus un pacep 2 min, piejauc lociņus, dilles. Var likt klāt jebko (saldētos dāzrzeņus, garneles, vistu, visu, kas garšo vai ienāk prātā)
Un klāt kko ķīniski - indisku, kas sastāv no gabaliņos sagrieztas cūkgaļas vai vistas filejas, kanēļa, muskatrieksta, ingvera, kurkumas, saldās paprikas, cukini, čilli, saldskābās ķīnas mērces ar ananāsiem vai lečo ar papriku. |
|