mc |
1. Mar 2009|15:00 |
Pierakstu, lai atkārtotu - nenormālīgi garšīgi sanāca. Ņem meža cūkas sivēna cepešgabalus (ar vai bez kaula) un sajauc maisījumu: saspiesti ķiploki + piecu pipraru maisījums + malts muskatrieksts + ķimenes + sāls. Ar maisījumu kārtīgi ierīvē cepešgabalus, liek bļodā, pārlej ar alu (ņēmu Lāčplēša kkādu gaišo). Pēc apmēram 8 stundām gabalus liek sakarstētā čuguna pīlē un ātri apcep no visām pusēm. Uzlej nedaudz to marinādes suslu un uz mazas uguns šmorē. Ik pa laikam, kad vajag, to suslu pielej klāt, kopā šmorē kādas 2,5-3 h. Kad gaļa gandrīz gatava, turpat iekš pīles liek uz pusēm pārgrieztus kartupeļus ar visu mizu un kad tie gatavi, pielej saldo un skābo krējumu 50:50.
To kinzu pieliku biezpienam, bet piparmētras izdzeršu. |
|