smīns - par kino turpinot..
Bija vai ir saistība ar mani momenti / burti / spainis / golf club / hitchhikers / kults.lv / siets / 36.lv / ljp.lv / Ēku saimnieks
5.9.06 10:59
par kino turpinot..

plāns šī gada Pērlei un Arsenālam ir 6 filmas. man ir aizdoma, ka būs vēl vairāk, bet vakar tika apmeklēta pirmā.

jau pirms The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) seansa sākuma man bija aizdoma, ka tas būs tāds Requiem for a Dream (2000) paveids, versija - sauc kā gribi. it kā jau nepienākas tik brutāli salīdzināt filmas tikai pēc tuvināta sižeta izklāsta, bet tomēr sajūta tāda bija. un principā tā arī apstiprinājas.

narkotikas, sekss, izvarošanas, pārdošanās par naudu, ļaunais pret labo, mātes un dēla attiecības pāri visam. ļoti slimas ainas, crazy montāža, elementāri, bet ļoti iedarbīgi triki, lai sagrieztu kuņģi otrādi vai liktu sarauties riebumā. bet tas arī viss. daudzu labu un pat lielisku epizožu salikums vienā vienumā bez kārtīga sižeta, vēstījuma un jēgas. katrā ziņā es to nesaskatīju.

laikam jau domāts bija vienkārši tas, ka bērni ir tik trausli, lokāmi, veidojami un ietekmējami, ka mums pieaugušajiem viņus vajadzētu saudzēt un sargāt, but it takes a lot more to make a good movie.

katrā ziņā visu cieņu kaut vai par to, ka bija spēcīga pēcgarša, no kuras nekādi nevarēja tikt vaļā un attiecīgi aizmigt, jo tiešām emocionāli ļoti iespaidīgs gabals.

tikko iedomājos par vēl vienu pat labāk pielīdzināmu filmu - bērnībā uz mani lielu iespaidu atstājusī latviešu filma ar Arni Līcīti galvenajā lomā (tēvs alkoholiķis) un dēļu, kas cenšas viņu izārstēt, jo tomēr mīl par spīti visam. tikai nekādi nevaru atcerēties tās nosakumu vai vispār atrast par to kādu ziņu. kāds neatceras?

2CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

rem
rem
rem
5.9.06 12:06

kāda ir tava izlase ja nav noslēpums?

ps. šodien ir plāns 21:00 slīkoņu skaitīšana.


ReplyThread
ns
ns
smīns
5.9.06 12:28

es eju vēl uz Permanent Vacation, Mistery Train, Klimt, Vera Drake..


ReplyThread Parent