krēpjlācis - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nov. 27th, 2019|11:31 am

nistagms
1) Es ticu "predestinācijai" tās nereliģiskajā izpausmē - determinismam. Varbūt ne uz 100%, bet uz, teiksim, 75% ticu :)
2) Ko nozīmē tas, ka 'es neticu'? Tas viss jau var laika gaitā mainīties, tāpēc man nav skaidrs, no kurienes tu ņem savu informāciju par manu šī brīža stāvoklī ticībā vai neticībā, jo šajā žurnālā publiski rakstu ļoti maz, arī zem atslēgas krietni mazāk nekā agrāk, bet tu jau kādu laiku vairs neesi manā draugu pulciņā. Man arī nekas nebūtu pretī, ja tu būtu, jo kopumā tev neapšaubāmi ir valīdi argumenti un sava loģika tajos, bet tad droši vien es vēlētos pieņemošāku skatījumu uz sabiedrības grupām, kuras tu nepārstāvi, nepārzini, bet tāpat diezgan pārliecinoši noliec (piemēram, cilvēki, kas apmeklē "Bolderāju" vai cilvēki, kas ģērbjas krāsainās drēbēs).
Turklāt es esmu bijis diezgan konkrēti ticīgs - esmu audzis pie katoliskas, puritāniskas, autoritatīvas vecmāmiņas, gājis svētdienas skolā, kristīts un iesvētīts, gājis uz grēksūdzēm, lūdzies katru vakaru gan parasto tēvreizi, gan arī, šķiet, vecmāmiņas izdomātu: 'Dieviņ dod veselību, naksniņu pārgulēt, sargi glabā, lai ļauns ienaidnieks aiziet projām!' Mana neticēšana drīzāk sākās kaut kur ap 13 - 14 gadu vecumu, kas arī bija vecums, kad piedzīvoju ekstrēmāko bulijingu, izstumšanu un apsmiešanu no vienaudžu puses, kā arī absolūtu neieinteresētību no 'ģimenes'. Tad sanāk, ka arī visa mana ticības zaudēšana ir predestinēta? Es gan vairāk to saistītu ar to, ka mana vecmāmiņa zaudēja savas kundzības status quo manās acīs, turklāt es arī manīju, ka manas lūgsnas neattur manus klasesbiedrus no manis ikdienišķas pazemošanas.
3) "kāpēc daži tiek pestīti, bet citi tik skaidri un nenovēršami iet pazušanā" Paga, kādā veidā tad daži tiek pestīti? Kā tu zini, ka es netikšu pestīts? Vai tad pestīšana nenotiks pēc manas nāves, ja tā notiks? Un tad es kā spožs enģelis mirdzēšu debesu valstībā, pavisam aizmirsis par to, ka reiz biju netīra zemes būtne? Kā tu zini, ka ar mani tas nenotiks, ko es tik nopietnu esmu grēkojis? Kāda informācija tev ir pieejama par manu dzīvi? Tu strādā kaut kādā slepenpolicijā? Sorry, varbūt pestīšana notiek jau dzīves laikā un es vienkārši pāprotu šo kristīgo terminu, tik tiešām neesmu lasījis kristīgu literatūru savus gadus 16. Tad tu vari man to paskaidrot, ja vēlies. Baznīcas gan arī esmu apmeklējis šomēnes 4 reizes, turklāt 3 dažādās baznīcās - biju uz dievkalpojumu, kantāti "Dievs, tava zeme deg!", Haralda Sīmaņa koncertu, kā arī uz pareizticīgo koru koncertu.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.