krēpjlācis - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kokteiļa "Chernobyl" apskats Apr. 22nd, 2012|04:14 pm

nistagms
Par iemīļotu atpūtas vietu jau kādu laiku man ir kļuvis lieliskais bārs „Jumis”, kas atrodas Brīvības ielā 103, Rīgā. Par spīti izteikti latviskajam un tautiskajam nosaukumam, bāra „Jumis” patiesā gaisotne un bārmenes ir drīzāk krieviskas, kas šajā gadījumā noteikti ir bonuss, ko vajadzētu novērtēt pat cilvēkiem ar izteiktu nacionālā romantisma ievirzi. Bārs ir noformēts lieliski – tajā ir ļoti izteiksmīga priekštelpa ar bāru, kurā atradīsiet parasti diezgan seksīgi ģērbtu bārmeni (pagājušo reizi, kad apmeklēju Jumi, meitene bija tērpusies īsā lateksa kleitiņā). Ir iespēja uzspēlēt arī datorspēles un skatīt televīziju, kā arī ilgstoši vērties stikla grīdā. Ejot dziļāk nokļūstam smēķētavā (Rīgā atrast bāru ar smēķējamo telpu ir diezgan grūti), kur mūs sagaida lielisks akvārijs un dažnedažādi dzīvnieku un putnu izbāzeņi kuplā skaitā, kas, kopā ar bārmenes aši ieslēgtajām raustīgajām gaismām, rada ļoti psihodēlisku atmosfēru. Viss ir sagatavots, lai iedzertu tādu lielisku kokteili kā „Chernobyl”, kura sastāvā ir absints, krēma liķieris un apelsīnu sīrups. Pasūtot „Chernobyl” līdzi nāk arī ūdens glāze un lielas šķiltavas, ar ko aizdedzināt absintu.

Recenzija.

Garša. Dzerot „Chernobyl”, pirmā uzplaukst maigā krēma liķiera garša. Tā ir laiga un romantiska, vēl nekas neliecina par turpmāko ķīmisko uzbrukumu jūsu smadzenēm. Tomēr, turpinot sūkt dzērienu, garša kļūst arvien stiprāka. Kad noskalots krēma liķieris, pienākusi kārta apelsīnu sīrupam, kas piepilda jūsu garšas kārpiņas ar jau intensīvāku un ķīmiskāku garšu. Mēs esam spēruši soli industriālajā pasaulē un turpinājumā jūsu garšas kārpiņas sāk lutināt karstā kokteiļa mērce un vienlaicīgi arī galvenā sastāvdaļa – absints.
Cena. Cena par šo brīnišķīgo kokteili ir tikai 1,60 Ls. Tas, manuprāt, ir ļoti lēti, ja ņem vērā, ka kokteilis sastāv no trim sastāvdaļām, un absints nav no lētākajiem alkoholiskajiem dzērieniem.
Cena ir, drīzāk varētu teikt, neatbilstoša šī dzēriena patērēšanas kā rituālas nodarbes kopējai kvalitātei šajā izteiksmīgajā vietā, tā ir drīzāk pat negaidīti zema. Dažu labu biezāku maku šāda cena pat varētu atturēt iegādāties kokteili ar šādu lielisku un bagātīgu sastāvu. Sak, nebūs pietiekami izsmalcināts! Bet neraizējieties, šajā kokteilī ir viss, ko jūs varētu vēlēties!
Pēcgarša. Parasti bāra „Jumis” bārmenes ir tiešām dāsnas ar absinta tilpumu un to izdzert vienā rāvienā ir nedaudz grūti un šķebinoši. Tomēr tas ir jāizdara, jo kā atalgojums ir labi padarīta darba sajūta, reizē nedaudz šķebinoša un patīkama pēcgarša, kā arī diezgan pamatīgs iereibuma stāvoklis. Dzerot kokteili „Chernobyl” jums acu priekšā aizskries visa jūsu dzīve, visas spilgtākās atmiņas - no ledainām ziemām līdz saules apžilbinātām vasarām, tas viss tiks nogremdēts vienā lielā atomkatastrofā, kas pārņems jūsu ķermeni un prātu savā destruktīvajā varā. Bet nebaidieties, jums ir jātop sagrautam, lai atkal augšāmceltos jau stiprākam, un jau pēc brīža vai nu nodotos kādam citam bāra „Jumis” piedāvātam dzērienam, vai arī dotos Brīvības ielas jeb Rīgas mazās Las Vegasas siltajos apskāvienos.
Reputācija. Mani draugi vienmēr ir bijuši ielīksmoti, kad pirmo reizi viņus aizvedu uz Jumi. Arī par kokteili „Chernobyl” ir bijušas tikai pozitīvas atsauksmes! Dzēriens ir ļoti piemērots tā kolektīvai baudīšanai.
Citas lietas. Šo kokteili neesmu ievērojis nevienā citā vietā, izņemot Jumi.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.