AMDG - [entries|archive|friends|userinfo]
Nihilant

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 6th, 2005|04:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Om!", klusītiņām dziedāja meitenes pie nepazīstamu māju durvīm, kautrīgami tīdamās parandžās un lūgdamās pēc Ziemassvētku saldumiem.
"Om!", auroja šokolādes krāsas salatētis, smagnēji piebremzēdams Ziemeļbriežus virs empīriskā bezglības apliecinājuma - Tundras, cenšoties Austrumu Zvaignes gaismā noteikt nākamā bērna atrašanās vietu pēc GPS rādītājiem.
"Om!", gandrīz nemanāmi, pašiem lūpu galiņiem izteicās Tutanhamons, nevēlēdamies līdz nāvei iebiedēt kārtējo bezjēdzīgā pašvērtējumā uzpūstu mūmiju speciālistu.
Un tikai Budda klusītiņām smaidīja un neko neteica.
linkdomā vajag?

Comments:
[User Picture]
From:[info]artizar
Date:December 6th, 2005 - 11:46 pm
(Link)
Budda bija miris, tāpēc arī neko neteica.

Un vispār "aum" man liekas pareizāk, nekā "om". Kaut vai tāpēc, ka "aum" sastāv no 3 burtiem un 3, manuprāt, ir tāds kā svārstības, kustības simbols un svārstība galu galā ir dzīvības pamatā. 2 jau vairāk attiecās uz stabilitāti un nāvi, kad, pazūdot 3., līdzvaru jaucošajam elementam svārstība apstājas.
Om!
[User Picture]
From:[info]nihilant
Date:December 7th, 2005 - 07:49 pm
(Link)
būtībā nē - pareizā izruna, cik man ir zināms, tiešām ir "aum", taču rakstībā tiek izmantoti tikai divi burti.
pie tam - pēc mīta, pasaule tika radīta tieši no šīs skaņas - "OM", kas sastāv no 2 burtiem. loģika slēpjas pitagoriskajā matemātikā:
1. - tēvs;
2. - māte;
3. - bērns - citiem vārdiem, pasaule, kas tika radīta balstoties no šo divu pamatelementu savienošanās. ja pirmā skaņa būtu "aum", tad jau rastos nevis pasaule, bet nākamais elements - 4, kaut kas cits.
[User Picture]
From:[info]artizar
Date:December 8th, 2005 - 05:40 am
(Link)
nepiekritīšu. nedomāju, ka tādu universālu pasākumu kā pasaules radīšana drīkst noreducēt līdz tādai parastai bioloģiska organisma radīšanai. pie tam es vairāk runāju nevis par savienošanos vai vēl ko tādu, bet gan par balansu, kāds ir pie 2iem savstarpēji spēcīgiem elementiem un 3šo disbalansējošo elementu, kas tad arī rada to svāstību un līdz ar to šo universālo kustību.
un arī bioloģiskajā radīšanā ir jābūt 3. elementam. papa un mama paši kā tādi neko neradīs. tur vajadzīgs papildus spēks, kas viņus izdzīs no ierastā balansa un liks radīt, bet nu tā jau lirika.
[User Picture]
From:[info]nihilant
Date:December 8th, 2005 - 10:35 am
(Link)
Pirmajos divos elementos jau defoltā ir iekšējā nepilnība, jo katrs no tiem sastāda tikai pusi no pilnā - duālisms. Līdz ar to nekāda palīdzība no malas (svecītes turēšana) šeit nav nepieciešama un trešais elements jau ir iepriekšējo divu turpinājums.
Un šis disbanasējošais elemets, ko tu vēlies ieviest, lielākā mērā nevis kustinātājs, bet gan kkāds haosa elements, kas disbalansē sistēmu balstoties uz kkādiem neizzināmiem apsvērumiem.
[User Picture]
From:[info]artizar
Date:December 8th, 2005 - 11:10 am
(Link)
Tur jau tā lieta, ka abi tie sastāda pilnību. Taču universālo kustību neizraisa pilnība. Pilnība arī paliek pilnība un tai nekāda kustība nav vajadzīga. Pasaule jau tieši arī virzās un tiecas sasniegt pilnību, jo pastāv tieši šis disbalansējošais, haosa elements.
Kā zināms, tad pirmsākumā nebija nekā. Jeb pirmsākumā bija pilnība un divi to balansējošie elementi. Tad nāca trešais spēks (kaut vai tas pats dievs), kas šo pilnību izjauca un aizsāka universālo vibrāciju. Varbūt pat tā - radīja robežu starp šiem pilnības elementiem, kļuva par tādu kā svārsta pamatu. Tas, kas notur šīs šūpoles, tādējādi padarot tās par šūpolēm.