27. Februāris 2025

1. nedaudz sviestā apcep miltus - jo tumšāk sacepsies, jo tumšāka mērce... lej klāt pienu vai saldo krējumu, nepārtraukti maisot.. viss notiek uz vidējas uguns, bez vāka.. garšvielas pēc patikas..

2. tomātu pastu izšķīdina nelielā daudzumā izkausētā sviestā (pannā/mērces katliņā), pakāpeniski lej klāt buljonu, kamēr dabū vajadzīgo biezumu.. garšvielas pēc patikas..

3. nelielā daudzumā izkusuša sviesta (uz pannas/mērces katliņā) strauji apcep sasmalcinātu ķiploku un/vai sīpolu.. pieliek miltus un garšvielas - uz vidējas uguns cep apmaisot, kamēr milti sacepušies, lej klāt pienu vai saldo krējumu, vai buljonu visu laiku maisot līdz vajadzīgajai konsistencei.. bagātina ar kapātiem zaļumiem..

piezīme: visām šīm mērcēm jāievēro sāls un cukura balansējums... cik uz kādu daudzumu likt, nemācēšu teikt - sen jau esmu iemācījusies balansēt uz aci un garšot mērces tapšanas laikā..

piezīme 2: baltās mērces glīti var dažādot pieliekot kurkumu vai karija pulveri....

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: