25. Marts 2015

Hormoni pa lielam nav, bet antibiotikas ir. Jā, kontrolē vairāk, arguments 'vienkārši lai labāk augtu' vairs neiet cauri, bet lietot vēl lieto. Nu un glikofosfāti gaļā ir tik pat liela, vai lielāka problēma kā graudos diemžēl.
Tas vispār ir skumjš jautājums - amerikā viņiem īsti nav alternatīvas, ja viņi laukus kopj tradicionāli (tb uzarot pirms sēšanas), tad dēļ megaplatībām un vējiem viņiem pa gaisu aiziet augsnes auglīgā daļa un fiksi veidojas tuksnesis. Taisa monsanto protams alternatīvas tagad kaut kādas, bet cerēt, ka tie jaunie neglikofosfāti ir ilgtermiņā mazāk kaitīgi - ej nu sazini.

Nesaku ne hop, ka Eiropas dienvidos nav kaut kāda līdzīga problēma. Latvijā it kā tie vēji nav tik traki, pat zemgalē ne - nu vajadzētu mums varēt tikt galā arī bez glikofosfātiem.... (tā pirmsnovākšanas kaltēšana ar glikofosfātiem ir vispār absurds.... bet jā jā, notiek. Nebiju dzirdējusi versiju par pelējumu gan, tikai par to, ka kaltēšanu veicina, ūdens procentu samazina=vairāk naudas no tās pašas platības var dabūt, bet idejiski - pakaltuši pelē mazāk.)

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: