6. Oktobris 2014

kultūras atšķirības

nesen lasīju mūžvecu Sestdienu, kurā bija intervija ar krievieti, kas dzīvo Itālijā un krieviski tulko Umberto Eko. viņai iznākusi grāmata par ēšanu kā kultūras sastāvdaļu un tur bija ļoti piemīlīga maza epizode ar to, ka viņas zīdainītis 3 mēnešu vecumā neesot gribējis ņemties svarā. tad pediatrs izrakstījis 'papa salada' t.i. pavārītus spinātus ar rīvētu parmezānu un olīveļļu piebarošanai. mazais esot izsūcis vienā piegājienā. un vēl viņi bērnus piebarojot ar 'papa dulce' kas ir pienā izmērcēti īpaši cepumi.

es jau kādu laiku domāju par visu to, kas nosaka mūsu garšas izjūtas. man, piemēram, pirmoreiz ēdot, Parmezāns negaršoja. un es visu laiku domāju par to, ar ko piebaro bērnus tālās, eksotiskās zemēs, kur stipri ēdieni un vidējais iedzīvotājs mazizglītots. diez vai grūtnieces tur atļaujas tā izdarīties kā šitente - to es nevaru, šito nedrīkstu, šitas vispār vē! un ka cilvēki, iespējams, neiespringst ko dot bērnam tad, kad sāk trūkt piena. kas ir - to dod. un ka tas, visticamāk, nosaka to, kas mums garšo, kas - ne.

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: