Nefermerita


Otrā šķira

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Arvien vairāk jūtu attieksmi, ka tikai dzeja ir ''īstā māksla''. Prozas darbi ir kaut kas zemāks un neatbalstītāks un īsti hipiji, goti vai vienalga kas, kam ir kaut kādas mākslinieciskās iekšas raksta asiņainu vai puķainu dzeju. Visur kur notiek dzejas pasākumi, dzejoļus komentē un vērtē portālos, dzejoļus raksta iemīļotajām un iemīļotajiem, dzeja tur, dzeja šiten.
Es godīgi sakot, nesaprotu... Un jūtos arvien mazāk piederīga literārajai pasaulei ar savu vecmodīgo, garlaicīgo un neromantisko prozu.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On March 17th, 2010, 12:49 pm, [info]vilkate commented:
Šim gan nepiekrītu. Tas, ka kāds literatūras tips ir kādā laika posmā nedaudz populārāks, vēl nenozīmē, ka citi (proza, dramaturģija) nav vajadzīgi un interesanti citiem. Publiskajā vidē ir vairāk dzejas diskusiju, komentēšanas un pasākumu, jo, manuprāt, daudziem vienkārši liekas, ka to ir "VIEGLĀK" rakstīt, saprast un komentēt, arī ātrāk. Savukārt prozā jāiegulda vairāk darba, vairāk uzmanības bieži vien - galvenie komentētāji, kas lielākoties ir pusaudži ar lielām ilūzijām par savu literāro ģenialitāti, tam ir vienkārši par slinku.
Pie tam, Satori 1/4 drīz tiek plānots arī prozas pasākums.

Parunā vēl ar cilvēkiem, un atradīsi daudzus, kurus vienkārši neredzi dzejas lapās un sarunās, kuriem dzeja liekas tikai garlaicīga, toties "īstā māksla" tiek saredzēta tikai prozā, tikai mūzikā, tikai dejā, tikai operā, utt., utjpr.

Pie tam, visskaistāk ir rakstīt to, kas sagādā skaistumu pašai, nevis citiem, tomēr ar tevi ir tā, ka tevis rakstītais sagādā skaistumu arī tiem, kas to lasa - tu raksti arvien labāk. :)

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry