naivums

Mazie huligāni

20.. Okt, 2014 | 08:59 am
No:: naivums

Kā gan lai šajā bērnu visatļautības, iztrūkstošo pienākumu un bezgalīgo tiesību laikmetā apkaro augošos huligānus?
Esmu jauns vīrietis, pašam bērnu nav, tāpēc jautājums tiem, kam ir pieredze ar bērniem.
No rītiem uz darbu dodos ar sabiedrisko transportu, konkrēti tramvaju.
Un tāpat ar šo tramvaju uz skolu dodas dučiem skolēnu.
Tad nu starp šiem skolēniem ir kāds nihilistisks indivīds.
Pirmo reizi viņu pamanīju laužam tramvaja durvis, pabrīnījos, taču jau nākošā pieturā viņš izkāpa, nu neko.
Kādu citu reizi šis sēž vienā no aizmugurējiem krēsliem, spārda ar kājām priekšējo krēslu un tā kā ar to vēl būtu par maz, arī nepārtraukti spļauj uz tā priekšējā krēsla!
To nu gan es neizturēju un es viņam uzsaucu "ko tu dari, beidz spļaudīties". Viņš paskatās uz mani kādu brīdi un tad turpina darīt to pašu.
Tā nu es šo mazo draņķi tagad ik pa laikam redzu tramvajā spārdāmies un ārdāmies, citreiz arī apbižojam savus vienaudžus.
Šorīt delveris visas savas pūles ieguldīja, lai atlauztu tramvaja durvis un izbāztu pa tām laukā kāju. Brīžam arī izaicinoši uz mani skatīdamies.
Kā es saprotu, ka aizrādīšana un apsaukšana šeit nu nekādi nelīdz, šķiet, ka tas liek mazajiem anarhistiem ārdīties ar vēl lielāku sparu!
Tad nu jautājums, kā šādā situācijā rīkoties? Kā panākt, lai augošais huligāns pārtrauc savu visatļautību?
Pērt jau mūsdienās bērnus nedrīkst. Kas lai zina, kādi un kas ir viņa vecāki, pie tiem apelēt arī noteikti nav vērts, cik nav savulaik lasīts, ka šitādu mazu delveri aiz auss aizved pie radītājiem, bet tie, nevis strostē augošo huligānu, bet gan metas ar dūrēm virsū cilvēkam, kas iestājas par kārtību...
Vērsties policijā? Diez vai viņi ņemtu šādu situāciju nopietni, viņiem savas lietas darāmas? Un plus, kā tad to izdarīt? Turēt viņu aiz rokas? Ar kādām tiesībām? Tad jau es uzreiz kļūšu par necilvēku, bet viņš par upuri.
Kas tad vēl paliek? Mierīgi noraudzīties un klusībā cerēt, ka viņš vienreiz pa tām durvīm izkritīs un ņems galu? (lieli smiekli).

Link | aplūkot komentārus


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: