rūsganais sprakšķis

Post a comment

rūsganais sprakšķis

Tad man ar krupi jābrauc ciemos :D viņa pēc 5 min teritoriju uzskata par savu un sāk sargāt, da i spalvas eleganti sabirs :D

protams, ja suns no kucēna vecuma dzīvos dzīvoklī, ir iespējams iemācīt nereaģēt uz kaimiņiem kāpnēs vai virs galvas, bet tas ir "alert dog" - viņam asinīs ir ziņot pat visu "savādo'.
Bet nav 100% droši, ka iemācīsi nereāģēt.
Kad braucam uz sacensībām ārpus LV un paliekam dzīvoklī, zinu, ka visu nakti negulēšu, jo man suns "vibrē" un ziņo par to, ka blakus podjezdā kāds aizgāja uz tualeti.

Par ciltsrakstiem - tie nav nepieciešami tikai , lai ietu uz izstādēm. Ciltsraksti apliecina, ka vismaz 3 paaudzēs šim sunim ir bijuši šķirnei atbilstoši senči - tas nozīmē, pēc eksterjera, pēc veselības, pēc temperamenta. Ja tas nav svarīgi, jāņem no patversmes, tāda pat laimes spēle.
Tikai tad, ja ir ciltsraksti, var teikt, ka ir tādas un tādas šķirnes suns, bez ciltsrakstiem tas ir krancis. Plus šobrīd kā pie modes lietas, arī kreisie tirgo par tādām pat cenām, jo prece iet.

Man arī ir no bērnības atmiņām ideāli kranči, bet mēs nezinām, kā viņi par tādiem kļuva un, vai tādi tiešām bija.
nav pieredzes ar lauku teritoriju, bet vienmēr pastāv risks, ka suns aizliksies pakaļ meža zvēram, man krupis tā aizlikās pakaļ zaķim, es gandrīz ar sirdi aizgāju, jo nepaspēju atsaukt, tagad mežā zinu, ka jānoreaģē laicīgi; uz skrienošu mērķi reti kurš suns nepavilksies.\


From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Powered by Sviesta Ciba