rūsganais sprakšķis

Post a comment

rūsganais sprakšķis

ok, dīvāna eksperta viedoklis uz pembrokiem (jo kardigans ir pavisam cita opera), bet par suņiem per se tomēr varu izteikties

no vienas puses šobrīd ir labs laiks kucēnam, jo ir iespēja būt ar viņu max daudz, bet tas no labajām ziņām arī viss

1) tas suns dzīvos 12-15 gadus, kur viņš paliks,kad meita aizbrauks studēt uz ārzemēm? labi nebrauks, kur suns paliks, kad viņai būs trīsdiennieks? tikai dažus izredzētos suņus var atstāt mājās uz 12 stundām, ne visi var tik ilgi izturēt un noteikti ne regulāri.

2) pirmos daudzus mēnešus viņš gribēs čurāt 10x dienā, ja godīgi, es vispār nesaprotu, kā cilvēki ar suņiem pilsētas centrā dzīvo; ok,viņa grib puiku, puikas apčurā māju stūrus un smird daudz vairāk kā kuces, es, piemēram, mežā varu saost, kur ir kobelis apmīzis un pa manam viss tas suns smird; un viņam vajag visu apmīzt, un, ja nav kastrēts, tad viņš visu laiku streso par tekošām kucēm - tas izpaužas tā, ka tek siekalas un īd, drausmīgi.

3) ja vien to suni momentā nenobaros resnu, tad tas ir aktīvs suns, kam nepietiks ar pusstundas pastaigu vakarā pa vērmaņdārzu (bet, kā jau teicu,es nesaprotu, kā ar suņiem pilsētā)

4) laukos iemācīt teritoriju? are you kidding me? es nezinu, kā to varētu izdarīt dzīvojot tur visu laiku,bet tikai brīvdienās?
gandrīz visi korgiji vienmēr ir badā, īpaši tie, kurus tur veselīgā svarā, un viņi ir ziņkārīgi uz izpēti. to var risināt ar radiosētu, protams.

5) korgijs ir ganu suns, tiem ir vajadzīga nodarbināšana, jūs taču negribiet dumu suni, kas karājas pavadā, rej uz citiem (bet arī ar apmācību tas var nepazust, jo tie ir skaļi suņi), lec virsū

damn, es te rakstu, un saprotu, ka tie argumenti varētu baigi nepārliecināt.

kas ir svarīgākais - korgijs ir ļoti vokāls suns, tas ir suns, kas māk uzkāpt uz galvas, un tas ļoti met spalvu, aizmirstiet par melnām drēbēm.

suns ir baigi forši, bet manuprāt, tās ir saistības, kuras jāuzņemas tikai tad, ja gribas tiešām iesaistīties - suni apmācīt, braukt garās pastaigās pie dabas; nav jēgas ņemt suni kā mīlīgu mantiņu, ko nolikt dīvānā un reizēm samīļot.

būtiska problēma man šķiet tajā, ka pembroki šobrīd ir popularitātes vilnī, tas vienmēr visās šķirnēs nozīmē kvalitātes krišanos. no sava treniņu loka dzirdu, ka ir ļoti daudz agresīvu pembroku, abos dzimumos; tā ir nopietna problēma, ar kuru ir grūti sadzīvot, tāpēc būtu jāpapēta vecāki, to raksturi.

ssā šobrīd ir tikai 1 FCI metiens un tas pats manī neraisa uzticību; lūdzu, ignorējiet visus, kas ir IKU/LKBA "ciltsrakstiem"; tās visas ir gucci somiņas, ko tirgo stacijas tunelī, ir jāskatās, lai ir FCI ciltsraksti un arī kritiski, jo - kā jau teicu, modes prece.

Igaunijā Astersland audzētavā ir metiens, man gan tā audzētāja diezko nesimpatizē (esmu redzējusi izstādēs, man ir problēma uzticēties cilvēkiem,kas sevi galīgi nekopj), bet suņi nav slikti

vārdsakot, es tik ļoti gribu, lai jūs izdariet pareizo izvēli, ka vairs nesaprotu, ko ir svarīgi pateikt, ko nav
es varētu iedot savu krupi pamēģināšanai, bet nav pembroks

paskatieties FB grupu Pembroke Welsh Corgi Purebred Information
Kardiganu grupā cilvēki priecājas, kā viņu suņi rej uz putniem, pārlidojošām lidmašīnām, par pastnieku kvartālu tālāk pat nerunājot, es nezinum, cik tas ir aktuāli pembrokiem, bet that's real pain in the ass

karoč izlasi un prasi vēlreiz :D man ir absolūti ok atbildēt, jo uzskatu, ka ir svarīgi, lai beigās laimīgas ir visas iesaistītās puses
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Powered by Sviesta Ciba