Pastkartes no svešām valstīm
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Thursday, January 14th, 2021

    Time Event
    9:51a
    Orientācija
    Kaut kad jau tik sen, ka es vairs neatceros, kad īsti, klīda baumas par to, ka Gobzems patiesībā ir gejs. Kā tad īsti ir?
    10:27a
    Domuzīme
    Es par šito jau sen brīnījos un nevarēju saprast, vai es esmu zābaks un nerubīju gramatiku, vai arī grozītāji ar meistarību izcēlušies...

    "Sākotnējā versijā Satversmes 110. panta pirmais teikums bija: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību, ģimeni, vecāku un bērna tiesības." 2006. gadā stājās spēkā papildinātā versija: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības." Ievietojot teikumā paskaidrojumu "savienību starp vīrieti un sievieti", pazūd skaidrība par tālāko teikuma daļu (nelabvēlīgi interpretējot, var saprast, ka laulība ir "savienība starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības"), precīzāk – teikuma otro daļu vairs nav iespējams saprast burtiski, bet tikai atceroties, ka Satversme tika mainīta, lai par visām varītēm iedabūtu iekšā šo "vīrieti un sievieti". Acīmredzami tajā laikā nepietika politiskās gribas ielikt arī otru domuzīmi aiz vārda "sieviete", kas uzlabotu teikumu ja ne no jēgas, tad vismaz no gramatikas viedokļa."

    https://satori.lv/article/gimenes-sapratnes-robezas

    << Previous Day 2021/01/14
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba