Pastkartes no svešām valstīm
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Wednesday, October 21st, 2020

    Time Event
    9:31a
    Stāvokļa atskaite
    Izskatīju svaigākos aģentūras vakanču sarakstus. Neko jēdzīgu šoreiz neatradu. Ir viena vakance Maskavā, bet tā ir P3 līmenī un tikai internal - bet es līdz ar atdalīšanos internal vakancēm varu pieteikties tikai P2 līmenī. Tas nekas, es šā kā tā izlēmu iepauzēt ar darba pieteikumiem gan aģentūrā, gan tepat Zviedrijā. Nauda ir, jāatvelk elpu, jāpārgrupējas. Nākamgad varēšu turpināt darbu medības. Šodien sākas viens distances rakstīšanas kurss, redzēsim, kā man veiksies ar fiction tekstiem zviedru valodā. Motivācija ir tas, ka tas ir maksas kurss, un to naudu tā kā pienāktos atstrādāt. Esmu pieteicies uz dažiem universitātes kursiem šajā pašā lauciņā nākamajam gadiem, pieteikšos arī tautas skolās. Tie gan visi ir bezmaksas. Atradu arī iespējas studēt caur valsts darbiekārtošanās iestādi, tur pat kaut kādu nelielu stipendiju maksā. Vārdu sakot, nav nekur jāsteidzas ar visādiem sūda darbiem.
    10:35a
    īpašumi
    Es jūtos ļoti laimīgs un apmierināts īrētā dzīvoklī. No pirkšanas labprāt izvairītos. Jā, iepriekšējā dzīvokļa īpašniece savāca visu depozītu, bet tajā pašā laikā man nav jāuztraucas par kredītu procentu likmēm un nekustamo īpašumu vērtības svārstībām. Kaut kad jau līdz pirkšanai es droši vien nonākšu, bet šobrīd ir labi īrēt.
    12:07p
    Antirekords?
    Mani mulsina šībrīža vārda "antirekords" lietošana. Nu, sakarā ar to pašu nolāpīto covid. Tehniski it kā pareizi, infekciju skaita kāpums ir kaut kas negatīvs. Tomēr kaut kas nav īsti tā, kā vajag, nu tā kā drusku šķībi nodziedāta melodija.
    4:18p
    Ierobežojumi Zviedrijā
    Upsalā kā pirmajā vietā Zviedrijā uzlikti lielāki ierobežojumi, bet tie ir rekomendāciju formā. Nepulcēties vispār privāti ārpus savas ģimenes, nelietot sabiedrisko transportu, cik iespējams, utml. Ārzemju presē gan pirms tam manīju rakstus par to, ka Zviedrijā būšot "local lockdowns". Tas ir reāli nevajadzīgs pārspīlējums, te nekas līdzīgs lokdaunam nav bijis, lai gan pavasarī cilvēki paši tik spēcīgi ierobežoja savas aktivitātes, ka bija kaut kas diezgan līdzīgs lokdaunam.

    Ak jā, par maskām te neviens pat vispār nerunā. Retu reizi redzu kādu cilvēku maskā. Bet aptiekās ir nopērkamas.

    << Previous Day 2020/10/21
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba