Gaišās Puses kungs

Komentāri

Journal Info

Name
Mr Brightside

Zinību diena, svinību nakts. Pirmā daļa. Vecrīga 20:00

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
«Parasti visi dzer savos rajonos, bet uz pirmo septembri nez kāpēc pirms tam jāsatiekas centrā,» saka Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra rajona pārvaldes priekšnieks Jānis Znotiņš. Tāpēc Vecrīga un bulvāru lokā vai uz katra stūra stāv kāds spilgti dzeltenā vestē ietērpts kārtības sargs. Tiesa, tas gan neattur nepilngadīgos staigāt pa ielām «ar atvērtu alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu». Pirmais pārkāpums Rīgā konstatēts jau ap vieniem pēcpusdienā.

Ap pusastoņiem vakarā  ietraušos RPP busiņā, lai dotos līdzi Rūtai un Andrim — policistiem, kuriem ar mašīnu jāpatrulē Vecrīgā un tās tuvumā. Vēl ir gaišs, policistu vecpilsētas šaurajās ielās izskatās vairāk nekā skolas vecuma jauniešu. RPP darbinieki staigā pa pāriem, daži sēž uz soliņiem, citi āra kafejnīcās ietur vakara maltīti. Uz kāda stūra vienuviet sapulcējušies vismaz astoņi manāmi garlaikota izskata kārtībnieki.

Ik pa laikam rācija pavēsta par dzeršanu, pudeļu plēšanu vai nepakļaušanos policijai, taču skolnieki, kas gadās mūsu patruļas maršrutā, izskatās pēc godprātīgiem bezalkoholisko dzērienu cienītājiem. «Re, cik visi apzinīgi: koliņu, suliņas dzer,» nosmej Andris, skatoties uz jauniešiem, kas jautri salutē garāmbraucošajiem policistiem. Ja arī sulas pakā vai limonādes pudelē piejaukts klāt kāds grādīgāks dzēriens, pierādīt to policisti nevar. Jābrauc vien tālāk. Zinību dienas svinētāji draiski pamāj busiņam ardievas.

Beidzot kādā Vecrīgas pagalmā busiņš nokļūst šķietamā administratīvo pārkāpumu epicentrā. Priekšā jau ir Andra un Rūtas kolēģi ar citu mašīnu, kurā noskumis sēž kāds puisis, vēl kāds desmits jauniešu un pāris ģitāru. Viens bariņš steidzīgi pazūd ap stūri, tā vadītājs rokā nes aizsāktu divlitrīgo alus «plastmaseni». Lai gan palikušie vispirms izskatās apmulsuši par piepešo plašsaziņas līdzekļu uzmanību (notikumā vietā ir arī LNT kamera), tomēr drīz vien sasēdušies aplītī bezbēdīgi dzied Viktora Coja dziesmu par mammu anarhiju un skandē «Pavļik, ņe podpisivaj!» (Pavļik, neparaksti! — krievu val.) Izrādās, 19 gadus vecais Pavļiks, ieraudzījis policijas patruļu, piepeši meties bēgt, pa ceļam nolaužot kādam auto spoguli. Nekur tālu gan viņš netika. RPP darbinieki viņu panāca un sastādīja protokolu par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā. To neparakstīt tad arī mudina viņa biedri.
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba