Šugā faiv
Replying To 
4.-Dec-2020 04:41 am
Tā īsti nav. Nav tā, ka Japāna ir japāna un Okinava tāda kā nejapāna.
Visa japāna ir ļoti dažāda, ar dažādām tautām, valodām un kultūrām, bet japāņu valsts propagandai patīk stāstīt cik vienota valsts tā ir. Nav.
Okinava pati pa sevi arī nav viendabīgs reģions - pareizāk būtu teikt Ŗūķū salas, kurām kopīgas ir Ŗūķū kultūru iezīmes un valodas (tur ir vesela valodu saime).
Ziemeļi arī nav viendabīgs klucis. Hokkaido, ja neskaita Ainus, tika kolonizēts pavisam nesen un turēnieši visādā ziņā vairāk atgādina tos no ziemeļ-Kanto novada, jeb uz ziemeļiem no Tokijas. No citas puses, Niigata, Aomori, Yamagata un viss tajā galā ir pavisam cita pasaule ar savu specifiku. Viņus vieno nedaudz līdzīga valoda un jauki mierīgais temperaments, bet arī tur ir krasas atšķirības. Iespējams, ka tā ir vecās Emiši un kalnu klaidoņu tautu palieku ietekme.
Vienvārdsakot, runājot par Japānu vispārināt nedrīkst. Tā ir ļoti raiba zeme un jebkurš vispārinājums būs ļoti plāns un vispārējs savā redzeslokā. Tikpat labi varētu vispārināt Ziemeļeiropu, jo starpība starp Norvēģiem un Latviešiem nav lielāka par starpību starp, piemēram, Osakas iedzīvotājiem un maniem saliniekiem dienvidaustrumos.
Reply Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Maijs 4. 2024, 12:23 am GMT.