morphine

Ticība nav pierādījums jeb Man, lūdzu, empīrismu

4.. Apr, 2007 | 19:38
No:: morphine

Nupat kādas trīsdesmit minūtes cītīgi drukāju, nelietīgi gribēdama padalīties [uzmākties?] savā viedoklī par teorijām, kas atrisina dzīvības rašānās problēmas - "radīšanas" jeb Bībeles teoriju, evolūcijas teoriju un, jā, arī citplanētiešu teoriju. Un tieši tad, kad biju jau gandrīz galā, IE, maita, paņēma un uzkārās. Ok, pofig. Jau iepriekš atvainojos par neizstrādātiem argumentiem [nogurums, maita] un piedāvāju saīsinātu versiju tam, ko gribēju pateikt [nav spēka vairs cept visu pa jaunam]:

Esmu nonākusi pie secinājuma, ka nespēju pilnībā noticēt nevienai no šīm trim teorijām.
Bībeles versiju man, lūdzu, nepiedāvāt. Nevaru paļauties uz rakstīto vārdu, kurš tik sasodīti daudzas reizes ir bijis mainīts, rediģēts un drukāts pa jaunu, kam klāt skārušās tik daudzas rokas un spalvas, un prāti, ka no sākotnējās esences ir palikusi tikai smarža. Man ar smaržu vien nepietiek.
Citplanētiešus nepiedāvāt. Šī teorija ir tik ļoti nepierādāma/ neizstrādāta, tik ļoti - pavirša, ka.. nē, can`t swallow it as it is now.
Ok, paliek evolūcija. Vecā labā, sasodīti slavenā evolūcija. Viss ar viņu būtu labi, ja vien... nu, jā, arī viņa ir nepierādīta. [btw - noskaties līdz galam, nenoslinko, beigās ir negaidīts muzikāls pārseigums un daži interesanti attēli. un - nē, es savā neticībā nebalstos tikai uz šo vienu video]
Lai vai kā - manā galvā šobrīd mutuļo tikai viens jautājums: un kā mums tagad būt? Ko mums darīt? Kā, pie velna, var būt, ka neviens pierādījums mums neder, lai saliktu visu pa plauktiņiem? Neviena pārliecība nešķiet pietiekami droša, lai iespiestos atmiņā kā 'ņemams' variants? Un varbūt vārda 'mēs' vietā man šeit vajadzēja lietot tikai 'es'?
Tags:

links | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..