morphine

movietime

21.. Jul, 2010 | 13:43
No:: morphine

Crazy Heart (2009) - jauki izstāstīts stāsts par norietējušu country mūziķi un viņa dzīvi pēc - pēc slavas zenīta, pēc kārtējās viskija pudeles, pēc iepazīšanās ar jaunu sievieti (kuru, btw, tēlo Megija Gilenhola). Forša mūzika, jauka noskaņa. 4 balles no 5.

Fantastic Mr.Fox (2009) - patīkami ir tas, ka šī ir leļļu filma - pēdējā laikā tādu negadās daudz. Asprātīgi dialogi. Bet man kaut kā pietrūka; prasījās vairāk darbības varbūt. Šī neiekļūst manu mīļāko pilnmetrāžas multeņu vidū. Dodu 3 no 5 laikam par tehnikso pusi un ierunātājiem vairāk kā par ko citu.

Repo Men (2010) - futūristiska sci-fi filma tādās nedaudz '1984' noskaņās (sižetiski), kas sajauktas ar pēdējo divu dekāžu labākajām action filmu tradīcijām (noformējumā). Atgādina kaut ko jau vairākas reizes ļoti redzētu. 3 no 5.

The Virgin Suicides (1999) - filmas īpatnējā noskaņa, šķiet, ir panākta ne tikai ar krāsu (filma veiksmīgi izskatās pēc pabalējušas septiņdesmito gadu kinolentes), bet arī mierīgo noskaņu, kas tajā pašā laikā nepātrāuki atstāj skatītāju tādā kā saspringtā gaidīšanas režīmā. Šķiet, nekad nevar kļūdīties kā vidi izvēloties vienkāršu, idillisku piepilsētas rajoniņu (gluži kā to izdarīja tajā pašā gadā tapusī 'American Beauty'. jā, paralēles velkas gribot negribot.) 4 no 5.

Annie Hall (1977) - jā, Vudijs Alens. Kāds viņš bija toreiz, kad dabūja Oskaru par šo filmu, tāds viņš ir arī tagad. Ironisks romantiķis, Ņujorkas mīlētājs un runīgs stāstnieks. Atraktīvs un humorīgs. Un tāda ir arī šī filma. 4,5 no 5.

A Home At The End Of The World (2004) - lieliska filma par mīlestību un attiecībām, un variācijām. Lieliski aktieri un spilgti tēli. Vizuāli krāsaina, sižetiski izstrādāta. Patīk, kaut grūti tā pa īstam noformulēt - tieši kāpēc. :) 4,5 no 5.

Reign Of Fire (2002) - stilīgs sci-fi ar Kristianu Beilu un Metjū Makohaniju galvenajās lomās. Abi, starp citu (manuprāt), sev diezgan netipiskos tēlos. Ļoti netāla nākotne (2020.gads), kad cilvēce (jau atkal) cīnās par izdzīvošanu; un šajā variantā pie Apokalipses ir vainīgi.. pūķi. Lai arī varbūt sižets šķiet smieklīgs, filma pati vairāk atgādina tādu kā kara atmosfēru, kur pēdējās izdzīvojušās cilvēku grupas slēpas cietokšņos. Un tad saceļas pēdējai kaujai. Laba; man patika. 3,5 no 5.

Sex And The City 2 (2010) - aj. Nu, garlaicīga, dārgie. Tiešām. Vismaz tikpat garlaicīga kā pirmā. Šķiet, ir seriāli, pēc kuriem vienkārši nedrīkst taisīt pilnmetrāžas filmas. Šajā bija tikai un vienīgi daudz raibu kleitu un daudz tipiski snobisko aka kerijisko domu graudu. Nu, jā, kam gan vajag sižetu, ja ir kleitas, vai ne? :D 1,5 balles no 5.

Remember Me (2010) - lūk, šī ir kvalitatīva, bet ne pārāk nomācoša drāma (jo drāmas mēdz būt arī nomācošas). Grūti kaut kā plaši izteikties, kaut filma likās ok. Patika Emīlija de Ravina galvenājā sieviešu lomā. Patika beigas. Ļoti. 4 no 5.

The Hangover (2009) - emm.. tā. Kaut bija aizdomas no paša sākuma, ka nepatiks, cilvēku atsauksmes bija tik slavinošas ("Smieklīgākā filma, kādu esmu redzējis!!"), ka nolēmu noskatīties. Nevajadzēja. Neiesmējos nevienā pašā vietā, vārgi pasmaidīju varbūt maksimums divās. Joki gluži vienkārši nebija smieklīgi, un atsevišķi personāži bija tik šausmīgi stulbi, ka nevarēju saprast, kur likties. Ja patīk jēlas, klišejiskas komēdijas - lūdzu, uz priekšu, jums patiks. Bet es lieku - 1 no 5.

Ondine (2009) - skaista drāma ar pasakas elementiem. Bet tas, kas piesaistīja visvairāk, ir tā vide - aukstā, tumšā, spēcīgā, ziemeļnieciskā jūra, kas ir tāds kā vienojošais spēks filmā - gan sižetiski, gan stilistiski. Zilpelēkie toņi un gandrīz sajūtamais jūras vēsums un sāļais gaiss. :) Ārēji mierīga, bet ar iekšēju spēku. Gluži tāda pati kā filma. 5 balles no 5.

The Runaways (2010) - ilgi gaidītā filma par sleveno septiņdesmito gadu meiteņu rokgrupu 'The Runaways'. Abas galveno lomu atveidotājas ir lieliskas; tiešām. Filma ir krāsaina, spilgta. Varbūt vienīgi tā brīžiem šķiet nedaudz sasteigta; īpaši uz beigām. Bet, ja uz to piever acis, tad paliek kino ar labu mūziku, spilgtu vidi un stāstu par mūzikas biznesu septiņdesitajos. 3 balles no 5.

Shrek Forever After (2010) - he. Ir labi, ka veidotāji atklāti pasaka, ka šī ir pēdējā filma; un vairāk arī nevajag. Jau šī vairs nav ne tuvu tik asprātīga kā visas iepriekšējās, kaut, nenoliedzami, viņa nebūt nav garlacīga. Man īstenībā patika tīri sižetiski. Ne tikai tāpēc, ka vienmēr ir interesanti paspēlēties ar visiem 'ja nu', bet arī tāpēc, ka tēli šādā veidā tiek parādīti no pilnīgi citas puses. Jauki tā. Laikam 3 balles no 5.
Tags:

links | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..