morphine

kino - tas ir forši

16.. Feb, 2009 | 17:47
No:: morphine

Labvakar! Es beidzot atkal par filmām:

Transamerica (2005) - sirsnīga un krāsaina filma par vīrieti-sievieti transseksuāli, kuram/kurai gaidāma pēdējā operācija, kad viņa/viņas dzīvē ienāk jau pieaudzis dēls. Spilgts, gaumīgs un emocionāls roadtrips. Lieliska Felicity Huffman galvenajā lomā. Lieku 5 balles no 5.

The Bourne Supremacy (2004)- reti kura filma-turpinājums ir tikpat izteiksmīga kā oriģināls, bet šajā gadījumā - filma veksmīgi tur līdzi triloģijas pirmajai daļai. Iespejams, 'Borns' ir mana mīļakā šāda žanra filma (lai arī trešā joprojām nav noskatīta). Smuki un profesionāli. 4,5 no 5.

Choke (2008) - ziniet, es vīlos. Vājāka, nekā gaidīts. Filmas pamatā Čaka Palanjuka tāda paša nosaukuma romāns (kuru, jāatzīst, lasījusi gan neesmu), un tieši tāpēc tika gaidīts vairāk. Pārāk vienkārša likās. Par maz šizīgā. 3 no 5.

Angel-A (2005) - smuks, eiropeisks, melnbalts Luka Besona stāsts par parastu, depresīvu 'neveiksminieku' un eņģeli vārdā.. Andžela. Skaisti kadri, skaistas kompozīcijas. Piesātināti, strauji dialogi. Ļoti labi. 4 no 5.

Dogma (1999) - ļoti smieklīga, bet ļoti gaumīga. Sava laika, sava žanra klasika, man liekas. Forša. :) 4,5 no 5.

No Country For Old Men (2007) - neesmu šāda tipa filmu cienītāja, bet esmu gatava skatīties jebko, kur spēlē Vudijs Harelsons. ;) Nē, īstenībā, filma ļoti priecē ar izcilo operatora darbu - nevar ne nopriecāties. Izcili aktieri. Bardēns - vienkārši kolosāls. 3,5 no 5.

Tumšie Brieži (2006) - ja godīgi, tad galīgi nepatika (ja neskaita varbūt pāris vietas + atzinība operatoram). Raksturi likās pliki, situācijas nedzīvas. Sorry, bet 2 no 5.

Requiem For A Dream (2000) - pirmkārt, lieliska mūzika. Otrkārt, spilgtas vizuālās spēles. Stāsts gan salīdzinoši 'klasisks' (daudz redzēts) - par narkotikām; toties izpildījus ir uz goda - vizuāli krāšņs, mazliet psihodēlisks. Interesanti. 3,5 no 5.

Barfly (1987) - Mikijs Rurks. Astoņdesmitie. Kas vēl? Bāru bohēma. Mazliet literatūras. Mazliet kautiņi. Mazliet poēzijas, bet pavisam mazliet. 3,5 no 5.

Twilight (2008) - tiem, kas redzējuši, nav daudz, ko teikt - sen jau būs pašiem savs viedoklis par šo jauko kases grāvējiņu. Tiem, kas nav redzējuši, varu pateikt, ka man patika. Mīlīga, simpātika filmiņa par jauniešu mīlestību. Smuki tiek apspēlēta Tumsas pievilcības tēma. Vizuāli perfekta. 4 balles no 5.

Another Day In Paradise (1997) - vēl viena filma par narkotikām, vēl viens roadtrips. Gan sižetiski, gan stilistiski mazliet atgādina Spun. 3 no 5.

Underworld (2003) - pagaidām esmu noskatījusies tikai pirmo. Ja patīk fantastika ar mazliet matriksveidīgu kiču - šī būs īstā. Tumša, mazliet pārspīlēti 'stilīga' - lateksa tērpi, gotiskas celtnes. Viss, kas pieklājas. 4 no 5.

Happy-Go-Lucky (2008) - man bija vajadzīgs mazliet laiks, lai pierastu pie tempa un stila. Krāsaina, dīvainā veidā eklektiska, dīvainā (ne-tipiskā) veidā eiropeiska. Ir vērts ieklausīties dialogos. Patīkama filmiņa īstenībā. 3 no 5.

The Day The Earth Stood Still (2008) - filma, kuras forma šķietami ir par vienu, bet saturs - par kaut ko pavisam citu. Es savā prātā salieku kopā The Day After Tomorrow (forma!) ar Baraka (saturs!) un iegūstu kaut ko līdzīgu šai. Vietām gan šķita neizstrādāta, sižeta līnijas likās nepilnīgas, bet kaut kas tajā filmā ir. Un tomēr - 3 no 5.

The Crow (1994) - viena no visu laiku stilīgākajām, superīgākajām, fascnējošākajām filmām! Nopietni. Tā ir klasika. Gan vizuāli, gan muzikāli, gan visādi citādi skaists stāsts. Burvīgi. Jāredz! 5 balles no 5.
(dziesma ne no saundtreka: Brandon Lee)

The Crow: City Of Angels (1996) - kā jau sīkvels, vairs ne tik satriecoši laba, bet joprojām skaista. Mūzika, krāsas - viss. Plus vēl tādi prieciņi kā Igijs Pops visā sava godībā! Lai jau būtu 4,5 no 5.
(dziesma no saundtreka: Hole - Glod Dust Woman)

The Crow: Salvation (2000) - lūk, šī jau bija vilšanās. Pēc divām iepriekšējām šajā filmā bija daudz trūkumu gan no sižeta, gan no vizuālā (skatītājs tomēr - varu galvot - gaidīja stipri līdzīgu noformējumu un atmosfēru kā pirmajās divās filmās) viedokļa. Arī galvenais varonis - nebija īsts Krauklis; nebija. 2,5 no 5, vairāk nesanāk. Pēdējo - The Crow: Wicked Prayer pat bail skatīties.
Tags:

links | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..