interesantumi par astroloģiju

« previous entry | next entry »
11.. Jan, 2009 | 17:56

Vispār interesanti. It kā jau mēs zinām par astroloģiskajiem laikmetiem (tā viņus latviski sauc, ja?), zinām par attiecīgi palēnām virsūkāpjošo Ūdensvīra laikmetu (tā pirmās pazīmes jau parādoties). (Un vēl pieliekam klāt to, ko Gregg Braden saka par Zemes griešanās ātruma izmaiņām de facto.) Tad kāpec lai mūs pārsteigu tas, ka arī mūsu pašu horoskopi jau sen ir nobīdījušies?


"Izrādās, horoskopos rakstītais uz vairākumu cilvēku nemaz neattiecas, jo viņi dzimuši citā zīmē

Šajās dienās dzimšanas dienu svinošie droši vien visu dzīvi aizvadījuši pārliecībā, ka nākuši pasaulē Mežāža zīmē. Vienam otram kaislīgam horoskopu lasītājam noteikti varētu kļūt dīvaini ap dūšu, uzzinot, ka patiesībā viņa aizbildnis ir Strēlnieka zvaigznājs.

Skarbā patiesība ir tāda, ka seno babiloniešu astronomu pirms 2200 gadiem sastādītais kalendārs vairs neatbilst patiesajam Saules ceļam cauri zvaigznājiem. Gadsimtu gaitā mūsu planētu sistēmas centrālās zvaigznes staigāšanas paradumi ir mainījušies, un tagad tā ieiet katrā zīmē vidēji par mēnesi vēlāk.

Raugoties no Zemes, kas rotē ap savu asi, šķiet, ka Saule debess jumā gada laikā izstaigā cauri 12 zvaigznājiem. Babilonieši novēroja šo kustību un pierakstīja, kad saule ieiet katrā zvaigžņu kopā un kad to atstāj. Ņemot par pamatu šo dalījumu, arī tiek noteikts, kādā zodiaka zīmē katrs cilvēks ir dzimis.

Taču Zemes rotācijas ass virziena periodiskās nomaiņas jeb precesijas dēļ pavasara punkts pārvietojas un mainās debess spīdekļu ekvatoriālās koordinātas. Pavasara pirmā diena tika ņemta par horoskopa sākuma punktu, taču senie astronomi nezināja, ka Zeme iziet 25 800 gadu ciklu, kura laikā Saules, Mēness un citu planētu gravitācija iespaido tās ekvatoriālo paresninājumu. Šī fenomena ietekmē mainās Saules gaita cauri zvaigznājiem. Kopš zodiaka zīmju noteikšanas pavasara punkts pārvietojies par 36 grādiem, tādēļ mainījies arī horoskopa zīmju sākuma un beigu datums.

Tagad Mežāža zīme vairs nav no 22.decembra līdz 20.janvārim, bet gan no 20.janvāra līdz 16.februārim. Janvāra pirmajā pusē Saule atrodas Strēlnieka zvaigznājā.

Visdīvaināk ap dūšu varētu būt cilvēkiem, kuri dzimuši laikā no 29.novembra līdz 17.decembrim. Viņi nevienā avīzē neatradīs savu dienas horoskopu. Tajā laikā Saule atrodas 13.zvaigznājā — Dziednieka jeb Čūsku aizbildņa zīmē.

Korekcija. Saules ceļš cauri zvaigznājiem

Mežāzis. 20.janvāris—16.februāris

Ūdensvīrs. 16.februāris—11.marts

Zivis. 11.marts—18.aprīlis

Auns. 18.aprīlis—13.maijs

Vērsis. 13.maijs—21.jūnijs

Dvīņi. 21.jūnijs—20.jūlijs

Vēzis. 20.jūlijs—10.augusts

Lauva. 10.augusts—16.septembris

Jaunava. 16.septembris—30.oktobris

Svari. 30.oktobris—23.novembris

Skorpions. 23.novembris—29.novembris

Dziednieks (Ophiuchus). 29.novembris—17.decembris

Strēlnieks. 17.decembris—20.janvāris"

(c)SestDiena

PS:Es, piemēram, vienmēr esmu teikusi, ka manī īstenībā ir vairāk no Zivīm, nekā no Auna. ;]
Tags:

links | drain the blood | Add to Memories


Comments {0}