16.06.09.

« previous entry | next entry »
Jun. 17th, 2009 | 02:53 am

Amoram nav brīvdienu. Katru dienu ir darba diena.
Amors no rīta pieceļas, paēd brokastīs olu ar speķi, paņem savu darba koferīti ar bultām un izlido no mājām, kuru apjož balts žogs.
Mīlas dievs lido un no rīta savā ceļā sastop jaunu meiteni, kas pacietīgi stāv pie kādas greznas mājas un trīc kā tīnīte pirmajā randiņā. No mājas iznāk glīts puisis. Viņš tuvojas meitenei. Viņi pārmij dažus vārdus. Pāris nesen kā šķīries no ilglaicīgām attiecībām. Meitene gribēja vēl parunāt, savākt savas mantas no dzīvokļa, kur viņi kādreiz kopīgi dzīvoja. Sarunas nevedas, bet viņi viens otram vēl šķiet tik tuvi, lai gan tik ļoti cenšas attālināties. Amors tēmē savas bultas tieši abiem sirdī. Mīlestība viņu starpā atdzimst, lai gan nekur nebija pazudusi.
Amors turpina savu ceļu un pamana divus cilvēkus „Lidiņā”, lai gan tas ir izteikts „gaļas restorāns”, abi ietur veģetāriešu maltīti. Puisis šo meiteni redz sapņos jau nedēļām ilgi, viņa beidzot ir piekritusi satikties. „Lidiņš” gan nav ideāla vietiņa, kur atdzīties jūtās, bet ja viņa grib ēst... nekas labāks neienāca prātā. Viens vārds pār puiša lūpām. Amors izšauj bultu uz meiteni un lido tālāk.
Nākamos jauniešus Amors sastop parkā. Kāda bēdīga meitene pastaigājas pa ceļu, viņa ierauga sev pretī nākam puisi, kuru iemīlēja jau no pirmā acu skatiena. Viņš pret šo meiteni ir vienaldzīgs. Viņam interesē tikai sava attīstība, lietas, kas notiek ap viņu. Meitene nodreb aiz sajūsmas. Puisis viņu draudzīgi sveicina. Amors atstāj šos mierā, te viņš neko nevar līdzēt, un laižas prom.
Teātrī puisis pasniedz savai iemīļotajai aktrisei ziedus. Amors izšauj divas kvēlojošas bultas. Kas no tā sanāks?
Kafejnīca „Index Cafe” Brīvības ielā. Aiz stikla Amors redz meiteni un puisi, kuri dzer kakao un cienājas ar lielu šokolādes skaidiņu cepumu. Gar stiklu noiet vīrietis. Mirkļa jūtu vadīti garāmgājējs aiz stikla pieliek savas plaukstas pie stikla. Viņa rokas „saskaras” ar meitenes izstiepto roku otrā pusē. Uz meitenes lūpām vēl kakao atstātās pēdas un smaids. Turpat kafejnīcā uz šo ainu atskatās puisis, kas pērk sviestmaizi. Amors iešauj bultas visos trijos personāžos, izņemot to puisi, kas sēdēja līdzās meitenei kafejnīcā.
Pa ceļu naktī viens otram pretī nāk gaiša hipijmeitene un tumšs tēls, ar astē sasietiem matiem un melnu garu mēteli. Viņi saskatās un ierauga, cik viņi ir dažādi. Amors šauj divas bultas. Meitene un puisis aiziet sadevušies rokās.
Darba dienas beigas.
P.S. es ceru, ka šis stāsts neradīja Tevī, mīļo lasītāj, priekšstatu, ka mīlestība un Amora rotaļas ir iespējamas tikai jaunu cilvēku starpā. Tāds sanāca stāsts, es nevarēju neko līdzēt. Šoreiz es neko nevarēju piefantazēt klāt. Nevarēju.
Ja ir sieviešu diena jābūt arī vīriešu dienai.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {1}

Earnella

(no subject)

from: [info]earnella
date: Jun. 17th, 2009 - 11:25 am
Link

ak, lieliski. ^^
man laikam.. nu, ja ne patika, tad tuvāks ir tas parka gadījums. un man tajā patīk doma par to, ka reizēm arī Amors zina, ka neko nevar līdzēt.
sasmīdināja tā ola ar speķi, ko brokastīs ēd Amors.

Reply