mind_unit - Par mas(k)u histēriju. [entries|archive|friends|userinfo]
mind_unit

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par mas(k)u histēriju. [15. Okt 2020|21:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man apkārt ir tikai divu veidu cilvēki. Vieni maskas nenēsā, pārsvarā ar skumju nopūtu un frāzi - zajebalo - komentējot šo izvēli. Un ir otri, kuri masku nēsā. Nēsā izmisīgi, aktīvi un visur kur vien iespējams, tā pat kā pirmie, ne mirkli neticot, ka tam ir nozīme, toties viņiem tas dod pārākuma sajūtu pār pirmajiem un tiesības viņus zākāt un ienīst. Legāli.
Jā un uz jaunās masku paciņas, ko šodien saņēmu, ir uzlīmīte. Jau pirmais teikums brīdina, ka maskas nav domātas medicīniskiem mērķiem. Koa???
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:15. Oktobris 2020 - 22:28
(Link)
dažādās valstīs ir dažādi standarti, kādas maskas drīkst izmantot medicīniskiem mērķiem. pārsvarā medicīnā tiek pieprasīts N95 masku standarts, kas nozīmē, ka šī maska ir spējīga sevī "noķert" 95% vai vairāk netīrumus - gan cietķermeņus, gan šķidruma pilienus no cauri filtrētā gaisa. diemžēl N95 masku pašizmaksa ir samērā augsta, jo lai nodrošinātu šādas kategorijas filtrāciju, vienlaikus tiešām neizraisot t.s. "skābekļa badu", pats filtra materiāls maskā ir jāuzlādē ar statisko spriegumu un protams materiālam ir jābūt spējīgam šo lādiņu sevī noturēt noteiktu laiku (diemžēl šobrīd nevaru komentēt šo medicīniskio N95 masku derīguma termiņu).

brīdinājums, ka maska nav domāta medicīniskiem mērķiem, liecina par to, ka šī maska ir uzražota no parasta statiski neuzlādēta filtra vai vienkārša auduma un tā nespēs izfiltrēt pašas mazākās daļiņas gaisā, jo tās vienkārši izlidos maskai cauri. bet vari būt drošs, ka arī parasts audums sevī noķers gandrīz visus ūdens pilienus, kurus tu parasti spļauj virsū saviem kolēģiem, darba laikā apspriežot, kādi deģenerāti tev vakar ir piepisušies digitālajā vidē.
From:[info]mind_unit
Date:15. Oktobris 2020 - 22:42
(Link)
Uh! Izvērsti un saprotami! Tencinu!
From:(Anonymous)
Date:16. Oktobris 2020 - 00:34
(Link)
piekrītu, ir covidioti, kuri maskas nenēsā ne sabtransā, ne iestādēs, ne lielveikalos

un ir covidioti, kuri maskas nēsā arī ejot pa ielu, parku, vai vienatnē braucot ar personīgo auto

man nezajebalo tik ļoti, lai man būtu grūti uzvilkt masku ieejot kādā vietā kur to tiek prasīts nēsāt

ergo, es esmu pārāks par abām minētajām grupām
From:[info]mind_unit
Date:16. Oktobris 2020 - 00:49
(Link)
O! Anonīmie anonīmiķi! Welcome, welcome!