Latvijas Aizsardzības ministrijai rūp 8. mērķis - Attīastības sadarbība

April 17th, 2007 (04:49 pm)

Rīga, 17.apr., LETA. Ārlietu ministrijas (ĀM) izsludinātajam konkursam par attīstības sadarbības projektiem saņemti 69 projektu iesniegumi. Konkurss beidzās 13.aprīlī, aģentūru LETA informēja ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Konkursa mērķis bija īstenot veiksmīgus attīstības sadarbības projektus mazāk attīstītās valstīs nekā Latvijā. Šogad iesniegtie projekti paredz īstenot ieceres Moldovā, Gruzijā, Baltkrievijā un Ukrainā, kā arī saņemts viens projekta iesniegums iecerēm Armēnijā.

Visvairāk projektu iesniegti valsts pārvaldes, ekonomikas reformu, Eiropas un transatlantiskās integrācijas veicināšanai, kā arī izglītības, kultūras, sociālās attīstības, veselības un vides aizsardzības attīstības veicināšanai.

Iesniegtajiem 69 projektiem nepieciešami 1 410 839 lati, kas būtiski pārsniedz konkursam pieejamo finansējumu - 264 500 latus.

Prioritārās valstis grantu projektu realizācijai ir Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina, bet sekundārās valstis - Azerbaidžāna, Armēnija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna un Uzbekistāna.

Projektu termiņš ir no šī gada jūnija līdz novembrim. Attīstības sadarbība ir palīdzības sniegšana mazāk attīstītām valstīm, lai veicinātu šo valstu un sabiedrības ilgtermiņa sociālo un ekonomisko attīstību.