miera_lapsa [userpic]

coffee,coffee,coffee

December 4th, 2008 (03:15 am)

Sasodīti nejauks un nepateicīgs dienas ritms. kopš 1dienas gulējusi esmu pāris stundas, bet nu jā. Tauta nav aizmirsusi ko varonis teica - "Mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties!". Rodas sajūta ka Latvijā studentiem dzīve tam vien ir pakārtota, lai varētu tikai mācīties [un ja to kādu dienu neizdari, tad mācies vairāk un kārto parādus] un kad izmācīsies varēsi iet lielajā dzīvē lai strādātu. Daudzsološi. Vemt no šīs ieprogrammētās robotsistēmas gribās.
Visi studenti tiek potēti, ka jāmācās sevis dēļ, vēlāk noderēs.. Gribās vienkārši visus ar tādu mieru un apātiju pasūtīt dirst, lai paši sev tos sūdus baro iekšā. Ir jāmācās. Protams. bet ja es zinu ka ir lietas, kas mani neuzrunā, kas nekad nebūs saistītas ar manu nākotni, tad kam man piesārņot savu domāšanu? Tāpēc ka izglītības ministrijai tā patīk? Ja vien būtu tādas izvēles iespējas. Es mācītos daudz un ar patiesu baudu. Bet tā patiesā bauda izcili reti parādās, pārāk daudz no manis grib.
Miera lapsa pēdējā laikā tāda nemierīga. nu tā gadās, jā.

Comments

Posted by: lidmašīnīte ([info]fleetfox)
Posted at: December 4th, 2008, 06:30 am

Tā gadās, protams. Ja viss vienmēr būtu lēzens un mierīgs, nebūtu vairs sajūtams straujšs, pieaugošs dzīves rimts - tā turpinās.
Bet ar mums viss būs kārtībā.

1 Read Comments reply