Trešdiena, 27. Dec 2006, 22:16
EVOLUCIJA

Kurš man pateiks:
Kurā brīdī beidzas DABISKAIS atlases un evolūcijas process(izdzīvo stiprākie, gudrākie vobšem labākie) un sākas slimīga tiekšanās dominēt un pakļaut VISU(aiz sevis iznīcinot visu)?

Ceturtdiena, 28. Dec 2006, 07:34
[info]kendo

Arī slimīgi tiekties dominēt un pakļaut VISU var ne katrs, bet tas, kurš ir stiprāks un gudrāks, ja vien viņa tiekšanās nepaliek tikai tiekšanās, bet vainagojas ar panākumiem...
Bez tam dabiska atlase un evolūcija, nav prāta atspulgs, bet gan ģenētisks līmenis...

Ceturtdiena, 28. Dec 2006, 21:50
[info]mexican

Šoreiz domaju tada plašākā mērogā. Teiksim: savulaik "genocīdu" taču nekādi neosauksi par EVOLUCIJU un dabisku cilveku sugas tirišanu no vajakiem individiem tikai tapec, ka kada slimā tiekšanas ir vainagojusies ar panakumiem. Un ka vienu no dabiskas evolucijas procesiem varetu nosaukt spejigako, nekaunigako un citadi stiprako musu sugas parstavju speju konkuret, teiksim, "darba tirgū" tādejadi vājākiem sugasbrāļiem atņemot iespēju pelnīt un attīstīties arī vairoties (viens no dzimstības samazināšanās iemesliem ir zems dzīves līmenis, kas ,manuprāt ir tieši saistīts ar katra indivīda spējām, kas atkal savukārt jau DAĻĒJI ir ieprogrammētas gēnos).

Es te tā stipri caur puķēm un ļotišaura lokā, bet jautājums bij vispārējs.