([info]methodrone) wrote on May 26th, 2021 at 01:19 pm
Ok, es to iedomīgi vienmēr bazūnēju, bet ticu, ka mana iniciatīva nostrādāja. Man simptomi parādījās posmā, kad ļoti neveselīgi dzīvoju.. strādāju nakts maiņas, dzēru, pīpāju, ēdu neveselīgi, bija daudz stresa dēļ universitātes. Sāka krist mati un bija depresuha un nogurums, un GP uztaisīja analīzi tiem T hormoniem, un izsecināja, ka man ir Hypo un izrakstīja Levotiroxīnu, teica, ka that is a life's condition, so I will just have to keep taking them.

Bet es izdomāju, ka mēģināšu dzīvot veselīgāk. Aizgāju no nakts darba, atmetu smēķēšanu, un mēģināju dzert mazāk, sāku veselīgāk ēst, vairāk dārzeņus un tīrus proteīnus, sāku iet uz karsto jogu. Un tā pēc kāda gada, pusotra, pārstāju uz savu iniciatīvu lietot arī tos hormonus. Tad katru reizi, kad braucu uz LV, gāju uz Gulbja Laboratoriju taisīt analīzes un sekoju līdzi. Un reāli jau kādus 8 gadus man tie T līmeņi ir normas robežās un simptomi izzuda toreiz atpakaļ ka dpārstāju lietot zāles.

Es gan pētīju, ka tā problēma var atnākt atpakaļ / relapsot ja atkal sev uzliek fizisku vai garīgu stresu un neveselīgu dzīvesveidu, so I guess tāpat kā ar kaut kadiem diabētiem vai jebko tādu, jādzīvo veselīgi for life.

So es nezinu, cik konkrēti tur bija mans inputs vai pure coincidence, bet es ļoti nopriecājos, ka it is not for life afterall, un ticu, ka veselīga dzīvošana ja ne pilnībā atrisina problēmu, tad vismaz to grandiozi samazina.

So I guess pirmais, ko darīt ir atmest, ja ir kādi neveselīgi ieradumi, vērot stresu un ēst tikai labas lietas.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: