([info]methodrone) wrote on March 23rd, 2020 at 12:27 pm
Melanholija
Jau gada pirmajaa dienaa, vai pat vecgada naktii man bija sajuuta, ka priekshaa staav blaakjis eksistenciaalas impotences. Ja senaak tas aprobezhojaas ar siikiem, esteetiskiem briidiishiem, ko var salabot ar viina glaazi, sappy filmu, vai stingru, viedu vaardu, tad tagad impotence ir bezrobezhu un visaptverosha. Protams es to pasaku tikai taados noluukos, lai nodefineetu saatanu; peec tam atkal var saakt riiktoies un rosiities Dievinjam par labu.

Gads iesaakaas ar to, cik debiili nevaicas maniem nabaga pateetiskajiem bosiem, es atvainojos. Jo lai arii vinji mani imponee kaa gudri un izsmalcinaati, es nezinu kaadus chernjas leemumus vinji bija pienjeemushi, ka nonaaca tik debiilaa situaacijaa, kur zaudee tik daudz naudas. Muusu peedeejaa interkacija, bija taada, ka bez chiibaam ar kafijas kruuzi es seedeeju pie galda vinju virtuvee, kur ar baardu apaudzis, sarkanaam aciim priekshnieks man staastiija trejdevinjas huinjas. Zheeliigi atvadiijaamies, un taa arii vairs neesmu vinju redzeejusi.

Tad es februaara sakaumaa aizbraucu uz Riigu, kur peec dazhaam dienaam man piemetaas nejaukas iesnas. Jau tad es jutos, kaa viss buutu apstaajies, bet norakstiiju to uz gada saakumu. Tas sasaucaas ar Koronas saakumu Kjiinaa, un es visu briivlaiku pavadiiju skatoties Youtube videos un kurinot bailes. Liidz veel dazhas dienas veelaak man saaka saapeet plaushas un bija gruuti paelpot. Pa to laiku Londonaa R bija tieshi tas pats tikai smagaak. Atbaraucot atpakalj mees abi paslimi viens otru vaakjiijaam, un kljuva mazliet labaak. Lai arii jutos veel vaaja un wrong, mees braukaajaamies ar riteni un atkopaam normaalu rutiinu.

Liidz pienaaca laiks braukt uz Jordaanu. Pirmaa diena bija forsha, es eedu humusu un smarzhojos ar musku, piipeeju shiishu un kaismoju par speeciigo sauli un Naaves juuru. Bet tad maasa saslima, un turpmaakais celjojums bija kaa iz Sheltering Sky, kur mees ar draudzeni meegjinaajaam paarvareet smago sajuutu, ka this is not house of fun, but downward spiral. Pati trakaakaa nakts bija, kad iestreegaam Wadi Rum tuksnesii, teltii, bez teejkannas, bez civilizaacijas, kameer maasa tripoja bumbas uz visticamaak Koronas. Es vinjai ar dreboshaam rocinjaam baroju Paracetamolu, luudzot Dievinju, lai no riita paliek labaak.

Peedeejaa dienaa aizbraucaam uz Aqabu, kur nometaamies glaunaa hotelii. Tur vareejaam uzelpot, jo maasai palika labaak. Bet mums ar draudzeni atkal palika sliktaak. Sestdien atbraucaam atpakalj, un jau Pirmdien man bija jaabrauc ar R uz Portugaali. Stingri tureeju iikshkjus, un dzeeru litriem turmerika dzeeriena, ar pateetisku ceriibinju, ka iesnas tomeer nepanesiisies. Lidmashiinaa uz Porto, jutos drausmiigi. Biju iesliideejusi tajaa sveetiigajaa faazee, kur zini, ka atpakaljcelja nav. Pirmaas diena Portugaalee bija vaajas. Visi plaani par glorious oceanside roadtrip bija degradejeushies, un mees vazaajaamies no viena Airbnb uz otru kaadas 3-4 dienas. Iesnas leenaam miteejaas, bet tajaa vietaa atnaaca 38 graadu temperatuura, sviishana, un drausmiiga plaushu sajuuta, klepus un elpas truukums, protams arii apetiites truukums un smarzhas truukums, teju liidz pat shodienai. Piekto slimiibas dienu pavadiiju vienkaarshi sviedraini vaaljaajoties savaa komforthotelii, kameer deliiriskaa fonaa televizors raadiija 80. gadu filmas, laikam par krokodiildendiju. R tikmeer dzeera vairakus Super Bock no minibaara un lamaajaas uz Liverpuules vaartusargu Adrianu, dusmiigi bradaajot no gultas uz vannasistabu un atpakalj. Luudzu Dievinju par sevi taapat kaa toreiz par maasu Wadi Rum.

Naakamajaa dienaa drudzis bija miteejies un es jutos speeciigaak. Lai arii veelaizvien mazliet sviidu, par eedienu padomaat nevareeju, un jutos only half human and alive, manii bija miniatuura dziiviibas dzirkste. Zinu, ka man vajadzeeja aiziet uz slimniicu, bet es ljoti negribeeju, lai mani iesloga karantiinaa.

Taa kaa jutos labaak, sakravaajaam lorinjus , seedaamies muusu mazjaaa Fiatinjaa un rukaajaam uz Lisabonu. Lai arii manii uzplaiksniija sentimentaala miiliiba un piesardziigs priecinjsh, tas bija mazliet par agru, jo turpmaakaas dienas nevarejeu atkratiities no shausmiigaam galvassaapeem, sliktas duushas, shaushaliigaam gurnu un kaaju saapeem ar ko paguleet vareeju ne vairaak kaa 5 minuutes no vietas, eedieni veelaizvien visi shkjita pretiigi un iists entuziasms par dziivi un lietu dariishanu arii neparaadiijaas. Seedeeju veeja uz Cabo da Rocas, ciinoties ar sliktu duushu, un jutu tikai savu slimiibu un impotenci. Man tik ljoti zheel ir R, jo es gribeeju vinjam paraadiit Protugaali un vinju uzmundrinaat, paraadiit vinjam tieshi aciis un dveeselee cik viss ir magjisks un ka eksistence ir pasacinja. Bet tajaa vietaa vinjam naacaas buut pacietiigam, un varbuut viilushamies, ko vinjsh protams neizraadiija. Paldies Dievinjam, priekshpeedeejaa dienaa Lisabonaa, mees uzmaldiijaamies Alfamaa un klusi paeedaam brokastis. Es dzeeru fantu klubureejot pa ielinjaam un sauliite sildiija.

Peedeejaa dienaa braucama atpakalj uz Porto, visas vietas saaka sleegties ciet, un mees knapi izsprukaam atpakalj uz apsoliito zemi Londonu. Mamma veel mazliet manicly meegjinaaja mani paarliecinaat Watsappaa, ka jaanjem peedeejais reiss uz Latviju nevis nevis Londonu, tas bija 16. datumaa.

Tagad es seezhu savaa Tufnell Park bedroom, iisti nesaprotot kaa es varu iziet aaraa taa lai buutu divi metri.. droshiibas peec braukshu ar riteni. Mana dziive kopsh Novembra beigaam iisti nav mainiijusies, ar iznjeemumu, ka ir samazinaajushaas iespeejas, ko varu dariit ar savu voblas blaakji briiva laika. Ir taada sajuuta, ka ir jau par veelu lasiit Jungu un Maps of Maaning, jo esiiba ir ienjeemusi citus apmeerus vai dimensijas. Es sho situaaciju nespeeju ne ar ko sasaistiit.

Pashsajuuta man leeni leeni leeni atgriezhas. Ir 15 diena bet veelaizvien ir kaitinoshs, sauss klepus, un ir taada sajuuta, ka lai arii es vinjas juutu, es iisti nespeeju piesleegties smarzhaam un sajuutaam.

Tikmeer debesis ir tik zilas kaa Dieva actinja, tajaas lido vientulja sniegbalta kaija, magnolijas zied kaa pilnpiena kreema tortes.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: